Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Bunja najavljuje okrupnjavanje na zadarskoj desnici

Autor: Nives Rogoznica

21.07.2008. 22:00
Bunja najavljuje okrupnjavanje na zadarskoj desnici

Foto: Vedran SITNICA



Đani Bunja najavio je pristupanje bivših članova Hrvatske čiste stranke prava i raspuštenog Hrvatskog bloka
Potpredsjednik Županijskog vijeća HSP-a Zadarske županije Đani Bunja najavio je okrupnjavanje na županijskoj desnici, ali i pristupanje nekih, kako je kazao, istaknutih bivših članova Hrvatske čiste stranke prava i raspuštenog Hrvatskog bloka. Istodobno se, kazao je pregovara s HČSP-om o zajedničkom izlasku na izbore.
Imena za sada nije želio otkrivati, no saznajemo kako najpoznatiji zadarski habeovci Davor Aras i Milivoj Ugrinić nisu u igri. Isto, iako iz različitih razloga, vijedi i za bivšeg čelnika zadarskog HČSP-a Ivu Ćozu, ali ne i za bivšeg predsjednika Županijskog vijeća HČSP-a Renata Šuljića. 
– Na jesen ćemo izići s brojkama i imenima, ali odmah mogu reći da ne dolazi u obzir da se Ćoza vrati u HSP iz kojeg je isključen. Jednako tako, kad je riječ o članovima Hrvatskog bloka, nema govora o kolektivnom ulasku, već samo o pojedinačnim pristupanjima, pojasnio je Bunja.
Također je najavio kako će se izbori za Županijsko vijeće HSP-a Zadarske županije održati krajem rujna.
HSP će, istaknuo je predsjednik zadarske podružnice ove stranke Mladen Meštrović, u Gradskom vijeću pokrenuti inicijativu za očuvanjem Poluotoka kao gradske kulturne i društvene jezgre.
– Mi ne možemo i nećemo dopustiti nagrđivanje Poluotoka, moramo se boriti za svoj grad i spasiti staru jezgru i njezinu kulturnu baštinu. Tvrtke i pojedine odjele gradske uprave i ustanove pod ingerencijom ministarstava treba dislocirati. Mišljenja smo da bi se dislokacijom “Vodovoda”, “Obale i lučica”, katastra, FINA-e, Zavoda za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, Odjela za izdavanje uvjeta gradnje, lokacijskih i građevinskih dozvola, umanjile gužve na Poluotoku. Time bismo omogućili drugim ustanovama, tvrtkama, hotelima, restoranima, galerijama, muzejima, konobama i autohtonim obrtima da se kvalitetno razvijaju i imaju dovoljan broj parkirnih mjesta za obavljanje svoje djelatnosti, istaknuo je Meštrović, navodeći kako će HSP, ne dođe li unutar koalicije koja obnaša vlast u Gradu Zadru do kraja godine do ozbiljnog planiranja razvitka Poluotoka kao mjesta za kvalitetno okupljanje građana, pokrenuti potpisivanje peticije ne bi li se vidjelo što građani misle o izmještanju državnih i gradskih institucija i službi iz stare jezgre.
Među institucijama koje se prema prijedlogu HSP-a trebaju izmjestiti s Poluotoka je i zatvor. U HSP-u ocjenjuju neprimjerenim svakodnevni “performance” privođenja osumnjičenih u samom središtu grada.
– Ironija je što Poluotok postaje administrativna i upravna zona, a broj stanovnika na Poluotoku pada, pa tako i najstarija Osnovna škola Petra Preradovića gubi učenike. Natalitet raste, a OŠ Petra Preradovića upisalo je ove godine 70 prvašića manje, a to znači gubitak gotovo tri razreda, dodala je tajnica gradske podružnice HSP-a Franka Dvorski.