Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Glazba i ples ne poznaju granice

Autor: Dragica Jović

21.07.2008. 22:00
Glazba i ples ne poznaju granice

Foto: Dragica JOVIĆ



Orkestar, zbor i plesači svojim su nastupom oduševili Starigrađane i brojne goste na Rivijeri Paklenica. Izvodile su se tradicionalne litavske pjesme i plesovi, a pred kraj nedjeljnog nastupa na starigradskom trgu Bikarija s plesačima iz Litve je uz veselu glazbu zaplesala i publika
Da glazba i ples zaista  nemaju granica i da takvom  izričaju ne smetaju nikakve  jezične ili kulturološke barijere, pokazali su članovi pjevačko-plesne skupine “Aukstaitija” iz litavskog grada Ševenčionysa. Naime, četrdesetak članova ove skupine  proteklog je tjedna u Starigradu-Paklenici imalo čak  dva vrlo posjećena nastupa.
Orkestar, zbor i plesači svojim su nastupom oduševili  Starigrađane i brojne goste  na Rivijeri Paklenica. Izvodile su se tradicionalne litavske pjesme i plesovi, a  pred kraj nedjeljnog nastupa  na starigradskom trgu Bikarija s plesačima iz Litve je uz  veselu glazbu zaplesala i publika.
Ova skupina djeluje od  1978. godine i dosad je nastupala u mnogim europskim  zemljama, a u Hrvatsku, odnosno Starigrad-Paklenicu  stigli su posredstvom starigradske Litavke – gospođe  Rime Koić, koja najavljuje još  ovakvih gostovanja.
Članove pjevačko-plesne  skupine “Aukstaitija” primio  je i načelnik Općine Starigrad  Krste Ramić, a novi prijatelji  iz Litve pozvali su starigradski KUD “Podgorac” na uzvratni posjet Litvi.