Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kiša nije utišala glazbu!

Autor: Goran Bujić

21.07.2008. 22:00
Kiša nije utišala glazbu!

Foto: Nenad MARČEV



Festival suvremene glazbe, koji je zapravo drugi, glazbeni dio Zadarskoga kazališnog ljeta, u svojem je četvrtom  izdanju počeo s nešto manje sreće nego inače. Naime, zbog kiše i lošeg vremena pozornica je morala biti prebačena iz dvorišta Providurove palače u njezin glavni hodnik, u prostor gdje su se doduše do danas već više puta održavale razne manifestacije, poglavito koncerti rock i slične vrste glazbe.
U prvome dijelu ‘ethno & jazz’ koncerta nastupili su Daniele di Bonaventura, talijanski glazbenik na instrumentu zvanom bandoneon, potom Elvis Stanić na gitari, a svirao je i bend ravnatelja Hrvatske kazališne kuće Zadar i umjetničkog direktora cijelog festivala Renata Švorinića ‘Black coffee’, sastav koji je već nastupao na ovom festivalu.
U drugom dijelu pred publiku su izašli kantautorica Lidija Bajuk na gitari i Matija Dedić na klaviru. Uprkos činjenici da se publika morala smjestiti u ponešto skučen i zagušljiv prostor ulaznog hodnika Providurove palače, sve je prošlo u dobrom raspoloženju. Festival se nastavlja u četvrtak, sutra, 24. srpnja, kada će se održati ‘flamenco & jazz’ koncert na kojemu će nastupiti ‘Jazz hondo’, skupina iz Španjolske.