Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Svim silama po tri boda

Autor: Drago Bajković

21.07.2009. 22:00
Svim silama po tri boda

Foto: Vedran SITNICA



Uopće nije upitno da ćemo dati sve od sebe kako bi u subotu porazili Cibaliju i u novo prvenstvo startali s tri boda. Trebat će proliti puno znoja da bi do toga došli. Također će nam trebati i podrška publike na čijim krilima ćemo letjeti terenom, kazao je Bilaver
Ostala su tek dva dana do početka nogometne sezone 2008./09. Prvoligaš sa Stanova će u prvom kolu Prve HNL na Stanovima dočekati vinkovačku Cibaliju. Svi su pomalo znatiželjni kako će izabranici Dalibora Zebića izgledati u novoj sezoni pa se vjerujemo s nestrpljenjem u Donatovu gradu očekuje subotnji sraz s Vinkovčanima. U pripremnom razdoblju Zebićeva momčad bilježila je vrlo dobre, čak bi rekli odlične rezultate, ali svi će se složiti s činjenicom da je prvenstvo ipak nešto posve drugačije.
– I sam ću se složiti s tom tezom da prijateljske i prvenstvene utkmice nisu jedno te isto, dapače, nešto su posve drugačije. Činjenica je da smo u oglednim utakmicama tijekom priprema sve redom pobjeđivali, a ulaziti u to kakav je to znak, jednostavno nema potrebe. U svakom slučaju puno je bolje pobjeđivati, nego gubiti. Pobjede donose mir i još veće samopouzdanje i samim time su nešto jako dobro. A u subotu ćemo vidjeti možemo li to ozračje i prije svega rezultat prenijeti i na prvenstvene dvoboje – kazivao je jučer ujutro uvijek optimistični Joip Bilaver, kojeg sada očekuje malo drugačija uloga u momčadi.
Kao što je poznato, Zadrani su tijekom priprema uvježbavali formaciju s četiri igrača u posljednjoj liniji,a Bilaver će po svemu sudeći dobiti tu krajnje desnu poziciju u obrani.
– Činjenica je da treba dosta vremena i truda da bi se uigrala ta formacija, tj. igranje s četiri igrača u zadnjem redu. Za sada nam je išlo dobro, iako uvijek ima prostora za napredak i taj dodatni iskorak ćemo morati napraviti. Osobno mi se sviđa igrati u toj formaciji u kojoj će Zadar prvi put u svojoj povijesti zaigrati. Moja uloga se malo mijenja jer ću sada morati puno više vremena i pažnje posvetiti igri prema natrag. To ne znači da ponekad i ja neću sudjelovati u igri prema suparničkim. U svakom slučaju vjerujem da će to funkcionirati i da ćemo to prezentirati, već u subotu. Nije lako igrati u toj formaciji i moramo itekako pripaziti na suparničke igrače kako nam se ne bi ubacivali iza leđa, jer je to već pola zgoditka. Ali, ja sam optimist, kako po pitanju naše igrema prema natrag, tako i prema naprijed.
Napadači, posebno Šaranović, istaknuli su se zgodicima u pripremnom razdoblju.
– Ne treba isticati nikoga, bolje reći za naše propuste, ali i za zgoditke bit će zaslužna cijela momčad. Kao i oni koji uđu s klupe. Šaranovića je išlo u pripremnom razdoblju i vjerujem da će nastaviti tako. Kao i da će se probuditi i ostali strijelci pa tako i mi iz obrane koji se često, posebno nakon prekida, nađemo u poziciji zatresti suparničku mrežu.
Bilaver je optimističan što se tiče subote, Zadar će svakako jurišati po tri boda.
– Uopće nije upitno da ćemo dati sve od sebe kako bi u subotu porazili Cibaliju i u novo prvenstvo startali s tri boda. Trebat će proliti puno znoja da bi do toga došli. Također će nam trebati i podrška publike na čijim krilima ćemo letjeti terenom. Imamo najbolju publiku koja nas nije napuštala niti u trenucima kada nam nije išlo dobro, bolje reći, bilo je katastrofalno. Ne treba puno pričati kako ćemo doći do tri boda, najbolja priča je ona koju možemo pružiti na travnjaku – zaključio je jučerašnji razgovor Bilaver.


Batkoski u pomorcu


Naum Batkoski po treći put u karijeri došao je u Pomorac iz Kostrene. Nekadašnji libero Zadra, koji je na Stanovima bio posljednje dvije i pol sezone, pojačat će drugoligaša iz Žuknice za koji je posljednji put nastupao u sezoni 2005./06. Ukupno je u Pomorcu Batkoski do sada igrao četiri sezone. S Batkoskim je u Kostreni i još jedan igrač, koji je u Zadru ostavio značajan trag. Riječ je o Marinu Prpiću koji je lani nastupao za Karlovac.