Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Anti Tomiću puknuo mišić

Autor: Novi list

21.07.2010. 22:00
Anti Tomiću puknuo mišić


Nova ozljeda zadesila je hrvatsku košarkašku reprezentaciju. Ante Tomić je naime na jučerašnjem jutarnjem treningu osjetio bol u mišiću lista i bit će podvrgnut magnetskoj rezonanci. Sumnja se u napuknuće mišića i prema predviđanjima dva do tri tjedna trebao bi raditi po posebnom programu i onda ipak biti spreman za SP u Turskoj. Više će se znati nakon magnetske rezonance.
Inače, s obzirom da je zbog zdravstvenih problema ostao bez Vedrana Vukušića, Maria Delaša i Leona Radoševića, novi hrvatski izbornik Josip Vranković, uputio je naknadni poziv novom kandidatu. Tako bi se Drago Pašalić tijekom današnjeg dana trebao priključiti suigračima na pripremama u Poreču. Riječ je o 26-godišnjem Splićaninu, centru koji je zadnje tri sezone igrao u Španjolskoj, a upravo je potpisao jednogodišnji ugovor sa Cibonom.
Odabranici Josipa Vrankovića predstojećeg će vikenda s Italijom u Poreču i Puli odigrati prva dva prijateljska susreta. U subotu će se od 18 sati hrvatski i talijanski košarkaši ogledati pod svodovima porečke Žatike, dok će se u nedjelju “sukobiti” na parketu pulskog Doma sportova Mate Parlov od 20.30 sati. Utakmice s Talijanima bit će za Hrvatsku i jedine dvije, od 11 ugovorenih, koje će odigrati sa suparnikom koji se neće natjecati na ovogodišnjem SP-u.
Unatoč činjenici da naših susjeda nema na velikoj sceni, za razliku od Hrvatske koja je prošlosezonskim prelaskom Roka Lenija Ukića iz Milwaukee Bucksa u Fenebahče nakon dugog niza godina ostala bez NBA igrača, Italija danas ima tri predstavnika u najjačoj ligi svijeta. I dok je Danilo Gallinari (New York Knicks) odlučio ne igrati kvalifikacije za EP, dvojica preostalih talijanskih NBA-ovaca, Andrea Bargnani i Marco Belinelli iz Toronto Raptorsa ovoga ljeta nose nacionalni dres i najveće su “zvijezde” talijanske selekcije s kojom će i doći na utakmice u Poreč i Pulu. Tako će se u predstojeće dvije utakmice Hrvatske i Italije na suprotnim stranama naći Ukić i Bargnani koji su u sezoni 2008/09. zajedno nosili dres “Toronta”.