Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

“Gola žena u kavezu” na Škalinan

Autor: Katina Vrsaljko

21.07.2010. 22:00
“Gola žena u kavezu” na Škalinan

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U programu Novigradskog kulturnog lita ima za svakog po nešto, u sva tri mjesta općine. U Novigradu, Pridrazi i Paljuvi bit će predstava, malog nogometa, boćanja, potezanja konopa, fešta, koncerata, izložbi…
Novljanci i njihovi gosti večeras će imati priliku na Škalinan gledati “Golu ženu u kavezu”. Ne radi se ni o kakvom kontroverznom striptizu na starom spomeniku kulture ispred novigradske crkve, već o imenu predstave kazališta Moruzgva u režiji Ivana Lea Leme. “Gola žena u kavezu” će na Škaline stati u 21.30, a kavez zapravo predstavlja strah u kojem žene često žive.
Gole žene o muškarcima
Glumice Barbara Nola, Ecija Ojdanić i Ana Begić utjelovit će tri žene koje će pokušati izaći iz tog kaveza. Prema najavama glumačke ekipe, “Seks i grad” nije ništa u usporedbi s Golom ženom koja progovara o sreći ljudi ovisnoj o komunikaciji između spolova. Kroz likove Une, Nine i Tanje progovara se o majčinstvu, ljubavi, braku, muškarcima i ulozi žene općenito.
Kulturno lito 2010. u općini Novigrad već je započelo tradicionalnom smotrom folklora u Pridrazi prošlog vikenda. Nastavlja se večerašnjom predstavom te nizom zanimljivih kulturnih, sportskih i zabavnih događanja.
Sutra slijedi svečano otvorenje Memorijalnog malonogometnog turnira u Sportskom centru Mile Čulina Bulin. U subotu će se održavati i memorijalni turnir u boćanju, a mali nogomet će se igrati u večer u subotu i završno u nedjelju.
Sljedeći spektakl na Škalinama je koncert velikih novigradskih prijatelja, klape Hrvatske ratne mornarice Sv. Juraj, koji će se održati u četvrtak 29. srpnja.
Središnji vikend ljeta, 30. i 31. srpnja, u Pridrazi će upotpuniti malonogometni turnir i međužupanijsko natjecanje u potezanju konopa “Konopijada”.
U programu Novigradskog kulturnog lita ima za svakog po nešto, tako i za najmlađe. Kazalište Merlin dolazi u posjet s predstavom “Heidi”.
Ribarska fešta uz Maju Šuput
Dana 4. kolovoza obilježava se Dan općine Novigrad. Održat će se javna svečana sjednica, dodjela godišnjih nagrada, a sve će obogatiti nastupi domaćih. Nastupit će KUD Fortica iz Novigrada, KUD Luzarica iz Pridrage i klapa Težaci iz Paljuva.
Sljedećeg dana održat će se tradicionalna biciklijada Posedarje – Novigrad.
Središnji događaj ljeta, novigradska ribarska fešta, održat će se 6. kolovoza. Posjetitelje očekuje bogata gastroponuda iz Novigradskog mora, nastupi klapa i bendova na nekoliko novigradskih “štacija”, a ispred zgrade Općine će zabavljati Maja Šuput.
Sljedećeg dana feštat će se u Pridrazi na tradicionalnoj Varoškoj fešti.
U kripti crkve Gospe od Lužarija 8. kolovoza će se prikazati film Pridraški fragmenti, autora Luke Klapana.
U Novigradu će u obnovljenoj crkvi Sv. Kate na klasičnoj gitari nastupiti Petar Čulić. 14. kolovoza u Novigradu će se održati boćarski turnir. U drugoj polovici kolovoza Knjižnica i čitaonica Novigrad otvorit će izložbu “Novska riva u slikopisu”.
U Paljuv 17. kolovoza dolazi Zijad Gračić i kazalište Pozor s kazališnom dramom “Bez trećeg” koju će izvesti kod konobe. U Paljuvu će se održati i Večer klapske pisme i poezije u subotu, 21. kolovoza.