Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kosor: Foteljašica Đurđa ostaje u fotelji

Autor: Zlatko Crnčec

21.07.2010. 22:00
Kosor: Foteljašica Đurđa ostaje u fotelji


Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor rekao je jučer da je statutarna komisija prihvatila prijedlog stranačkog predsjedništva i iz članstva isključila potpredsjednika stranke Stanka Zrilića zbog narušavanja ugleda stranke.
– Zrilić je u srijedu iznio i neistine da su ugledni članovi isključivani iz stranke. Isključen je samo on dok su svi ostali izašli slobodnom voljom, rekao je Kosor na konferenciji za novinare na kojoj su podijeljene fotokopije zahtjeva za ispisom iz HSLS-a potpredsjednice Vlade Đurđe Adlešić, i saborskih zastupnika Ivan Čehoka i Antuna Korušeca.
– Nakon ljeta ćemo vidjeti tko odlazi, a tko ostaje u Vladi. Ja vas uvjeravam da će Adlešić ostati. Kad netko traži da bude savjetnik predsjednika Republike da bi ostao u stranci što je to nego foteljaštvo, rekao je Kosor. On je pozvao Čehoka i Korušeca da vrate mandata stranci.
Kosor je demantirao Zrilićevu tvrdnje o masovnim izlascima iz HSLS-a u Zadarskoj županiji rekavši da je otišlo tek 30, a u Bjelovaru još 15 ljudi. Zrilić je u izjavi za naš list ustvrdio da je iz stranke u Zadru izašlo oko 200 ljudi.