Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Upisi do 26. srpnja

Autor: Anita Ćustić

21.07.2010. 22:00
Upisi do 26. srpnja

Foto: A. SITNICA



Tek nakon ovih “pravih” upisa, koji će trajati sve do ponedjeljka 26. srpnja, zadarsko će Sveučilište znati koliki je i za koje studije bio najveći interes te će biti poznata ona stvarna i konačna rang lista
Nakon provedenog prvog roka državne mature te prvog dijela upisa na fakultete, koji je trajao dva tjedna i za vrijeme kojeg su kandidati putem interneta pratili na kojoj se poziciji nalaze i isto tako vršili potvrde upisa na jednom od deset studijskih programa na koje su se mogli prijaviti, jučer su na Sveučilištu u Zadru započeli i “fizički” upisi.
Poznato je, naime, da je cijeli ovaj projekt formiran tako da su maturanti još u siječnju ove godine, kada su prijavljivali ispite državne mature, prijavili i željene studijske programe na osnovi čega su na državnoj maturi polagali izborne predmete. Maturanti su tada imali priliku prijaviti do deset studijskih programa, a ako su željeli na nekome visokom učilištu prijaviti dvopredmetni studij, imali su mogućnost prijaviti neograničen broj dvopredmetnih studijskih programa istoga visokog učilišta.
Od siječnja, kada su završile prijave studenata, Sveučilište sve do jučer nije znalo ništa, jer svaki je učenik dobio svoju šifru kojom je mogao ući u središnji sustav i vidjeti na kojoj je poziciji.
Tako će tek nakon ovih “pravih” upisa, koji će trajati sve do ponedjeljka 26. srpnja, zadarsko Sveučilište znati koliki je i za koje studije bio najveći interes te će biti poznata ona stvarna i konačna rang lista.