Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Celine i Zadar – ljubav na prvi pogled

21.07.2011. 22:00
Celine i Zadar – ljubav na prvi pogled


Najpoznatija irska sopranistica Celine Byrne ovoga ljeta odabrala je Petrčane pokraj Zadar kao idealno odredište za godišnji odmor. Dobitnica brojnih nagrada, između kojih je i prva nagrada na natjecanju Maria Callas Grand Prix u Ateni 2007. godine, ljetuje u Falkensteiner hotelu Iadera sa svojom obitelji te planira ostati tjedan dana.
– Prvi put sam bila u Zadru prije dvije godine kada sam imala koncert s Jose Carrerasom, dirigentom Davidom Gimenezom i Simfonijskim orkestrom HRT-a na prekrasnom mjestu ispred crkve sv. Marije. Bila je to ljubav na prvi pogled – odmah sam se zaljubila u Zadar. Mnogo putujem po cijelom svijetu, no Zadar me je jednostavno oduševio i od tada je postao moje najdraže mjesto na zemaljskoj kugli, rekla je Celine Byrne.
 Celine Byrne postala je svjetski poznata sopranistica zahvaljujući suradnji s Jose Carrerasom i Robertom Alagnom. Kaže kako Zadar ima sve ono što je prema njezinom mišljenju, bitno za kvalitetan odmor. Oduševljava ju povijest grada, pozicija uz more i susretljivost ljudi.
– Za ljetovanje svoje obitelji odabrala sam Falkensteiner hotel Iadera, jer volim privatnost, izdvojena mjesta gdje se istinski mogu opustiti, a opet, bitno mi je da se moja djeca mogu zabaviti. Djeca su oduševljena bazenima, pogotovo onim s morskom vodom. Čula sam da je Iadera otvorena tek petnaest dana, ali moram priznati da je usluga na vrlo visokom nivou, atmosfera je odlična i vrlo ću se rado ovdje vratiti, izjavila je Celine Byrne.
Nakon odmora svjetski poznata sopranistica nastavlja koncerte, prvo u Sjevernoj Irskoj, a zatim u San Moritzu. Kaže kako bi rado htjela ponovno pjevati u Zadru, i nada se da će se to dogoditi iduće godine.