Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Mikin: Lako se može dogoditi da OTP banka postane vlasnikom dvorane i terena

21.07.2011. 22:00
Mikin: Lako se može dogoditi da OTP banka postane vlasnikom dvorane i terena


Već tri godine se govori o privatizaciji, a ništa se nije napravilo, ističe Mikin


U potpunosti razumijem teškoće sporta, ali mi je neshvatljivo da Grad Zadar ulazi u novo zaduženje u vrijeme kada se nalazi u najozbiljnijoj financijskoj krizi u posljednjih nekoliko desetljeća i u takvom proračunskim minusu da nije u stanju pokrivati redovne djelatnosti. Ne radi se samo o ranije spominjanih 80 milijuna kuna, već Grad duguje vrtićima i školama, ustanove u kulturi ne dobivaju redovite dotacije, a u dva navrata bila je upitna i redovna isplata plaća djelatnicima “na proračunu”. U tim uvjetima Grad Zadar je već ušao u rizičnu obvezu novog kredita za dvoranu i bazen na Višnjiku, a uz to se radi i projekt za sanaciju, a potom i gradnju, novog stadiona, prokomentirao je najavu s kolegija gradonačelnika vijećnik SDP-a u Gradskom vijeću Željko Mikin.
Dvorana mora ostati
– Mi u SDP-u smo nekoliko puta inzistirali na odgovoru gradonačelnika na pitanje hoće ili dvorana u Jazinama ostati ili će se rušiti i gradonačelnik je rekao da dvorana ostaje. Smatramo da ona mora ostati, s obzirom na svoju ulogu u povijesti košarke i kao privremeno rješenje za škole koje nemaju svoje sportske dvorane, ali i kao prostor u kojem će se odvijati sportski sadržaji za djecu i mlade. Po ovome što gradonačelnik Vrančić sada najavljuje, ispada da će praktično Grad platiti taj kredit Kluba, a zauzvrat će dobiti dvoranu i okolno zemljište, no otvara pitanje tko će na kraju profitirati; javni interes ili privatnik koji će sutra otkupiti dvoranu i zemljište koji vrijede više od 20 milijuna kuna. S obzirom na financijsku krizu, na krizu gradskog proračuna, vrlo se lako može dogoditi da OTP banka u konačnici postane vlasnikom dvorane i terena u srcu grada.
Privatizacija je već trebala biti gotova
– Kada gradonačelnik govori o financijskim problemima u kojima se našao KK Zadar, treba reći da su u Upravnom odboru čitavo vrijeme sjedili ljudi iz gradske uprave, iz HDZ-a, od Božidara Kalmete do bivših članova poglavarstava i zamjenika gradonačelnika, pa i sam Vrančić. Tko onda nije dobro gospodario Klubom? Uostalom, privatizacija Kluba trebala je biti gotova još prije godinu dana. Zašto varaju javnost, zašto sve to nisu riješili privatizacijom, pa da imamo velike dioničare i navijače kao male dioničare? Oni o tome govore već tri godine, a ništa se nije napravilo, komentirao je Mikin.