Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Tabla s voznim redom bit će postavljena ove sezone

21.07.2011. 22:00
Tabla s voznim redom bit će postavljena ove sezone


Autobusni kolodvor zatvara u 22 sata, a nakon toga putnici informacije mogu zatražiti od dežurnog otpravnika


Autobusni kolodvor će tijekom ove turističke sezone konačno dobiti tablu s navedenim svim linijama: lokalnim, međugradskim i međunarodnim. Kazao je to voditelj Autobusnog kolodvora Zadar Niko Zekić odgovarajući na pritužbu građanina koji se javio u redakciju Zadarskog lista, neugodno iznenađen time što se iza 22.30 sati u jeku turističke sezone nije moguće informirati o autobusnim linijama.
Goran Halilović-Pastuović iz Zagreba u Zadru je boravio u subotu 16. srpnja, a na kolodvoru se, navodi, zatekao zajedno s grupom stranih turista koji su pokušavali nastaviti putovanje prema drugim odredištima.
– Bio sam neugodno iznenađen što Autobusni kolodvor ne radi. Popriličan broj turista, uglavnom stranaca, bezuspješno je pokušavao dobiti informaciju o voznom redu autobusa. To, svakako, nije u skladu s proklamiranom politikom Hrvatske kao turističke destinacije i ne ide u prilog kvalitetnoj turističkoj ponudi. Ako već Kolodvor ne radi, najmanje što se moglo napraviti jest postaviti jasno vidljive zaslone s redom vožnje autobusa, rekao je Halilović-Paustuović.
 U Liburniji, tvrtki u većinskom vlasništvu Grada Zadra koja upravlja Autobusnim kolodvorom, svjesni su neprimjerenošću navedene situacije.
– Radno vrijeme Autobusnog kolodvora je od 5 do 22 sata, ali ne radi se o odluci Liburnije, već o tome što je prema Pravilniku o kategorizaciji autobusnih kolodvora zadarski Kolodvor svrstan u B kategoriju. Kategorija određuje i radno vrijeme. Niža kategorija ujedno znači i manju zaradu, a i toaleti kod kolodvora B kategorije nisu otvoreni cijele noći. Ipak, unatoč Pravilniku javni WC na zadarskom kolodvoru je otvoren cijele noći. Osim toga, u 23 sata počinje s radom prometna služba, a između 22 i 5 sati tamo je i dežurni otpravnik, rekao je voditelj Autobusnog kolodvora Niko Zekić, napominjući da putnici informacije mogu zatražiti i dobiti od dežurnog otpravnika.
– S Turističkom zajednicom grada Zadra dogovorili smo da će tijekom ove sezone biti postavljena tabla s voznim redom i vjerujem da će to biti učinjeno kroz dva tjedna, najavio je Zekić.