Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Svekrve se nisu usudile nevistama zabiti gol!

21.07.2012. 22:00
Svekrve se nisu usudile nevistama zabiti gol!


Nakon nekoliko godina stanke odigrala  se tradicionalna utakmica između momčadi Posedarke i Posedarskih nevista. Na na stadionu “Goran Demo” u Posedarju sudačku pravdu ženama  je dijelio Mladen Klanac Šeki.
Publika koje se skrivala u  hladovini cijelo vrijeme utakmice navijala je podjednako  gromoglasno za obje momčad i  svaku njihovu akciju i prigodu  za pogodak bodrila pljeskom.  Vidjeli smo i brojne suđene i  nedosuđene prekršaje i žestoku borbu za svaku loptu.
Poluvremena su trajala 20  minuta, ali to nije umanjilo  sportski užitak. Spojilo se nekoliko generacija žena od deset  do sedamdeset godina. Izdvojiti nekoga od sudionica bilo bi  nepravedno prema ostalima.  Najveći problem je nastao kada  je svekrva trebala nevisti zabiti  gol. Sve drugo je podsjećalo na  pravi nogometni spektakl.
U neizvjesnoj borbi kraj  utakmice odigran je pod svjetlima, rezultatom 4:3 za domaće Posedarke. Pehar je ponijela vitalna volonterka i animatorica Marijana Juričić, posedarska “katica za sve”, od folklora, pjevanja, nogometa, do  darivanja krvi dok je još mogla.
Utakmica je protekla u izvrsnom raspoloženju, a nastavila se zabavom na posedarskoj  rivi. Sve nogometašice su uz  zvukove automobilskih truba i  zastava slavodobitno ušle u  centar Posedarja gdje su ih  dočekali članovi Udruge “Posedarje moje” i okrijepili ih fritulama i vodom, ponosno će  Mirjana Šimurina, predsjednica udruge.