Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

NOĆ PUNOG MISECA Falilo je samo – ljudi (GALERIJA)

Autor: Z L

21.07.2013. 22:00
NOĆ PUNOG MISECA Falilo je samo – ljudi (GALERIJA)

Foto: Zvonko KUCELIN



Složili su se svi koji su manifestaciju pohađali u godinama prije lanjske pauze, da su gužve tad i ove godine jednostvno – nemjerljive. U špici večeri nije bilo navale na koju smo naviknuli, a već oko ponoći veći broj ljudi se razišao po varoškim kafićima ili jednostavno otišao – doma


U subotu je zaključena dvanaesta Noć punog miseca. U organizaciji Društva Propela i Turističke zajednice Zadra, ovogodišnje izdanje najpopularnijeg ljetnog gradskog događanja, tijekom tri dana održavanja, na zadarskoj je rivi okupilo pedesetak izlagača iz svih krajeva Hrvatske te desetak ugostiteljskih štandova.
Festival hrane, kulture, starih obrta i običaja zadarske regije i gostiju ponovno je gradsku rivu „vratio” u neka minula vremena, bez električne rasvjete, pod svjetlom baklji i svijeća, podsjetivši Zadrane i turiste na to kakav je grad nekad bio. A sudeći po odazivu posjetitelja, koji su se brojili u tisućama, manifestacija je i ove godine bila pun pogodak. Doduše, složili su se svi koji su manifestaciju pohađali u godinama prije lanjske pauze, da su gužve tad i ove godine jednostvno – nemjerljive. U špici večeri nije bilo navale na koju smo naviknuli, a već oko ponoći veći broj ljudi se razišao po varoškim kafićima ili jednostavno otišao – doma.
Događanje je bilo podijeljeno na dio gastro, prodajne štandove izlagača te dvije pozornice na kojima se odvijao zabavni program. Izlagači su nudili suvenire, nakit, hranu, piće i kozmetiku, dok su se na gastroštandovima mogle probati delicije iz Zadarske županije i šire, rađene po izvornoj recepturi. Bilo je tu svega, i mariniranih fileta inćuna, i mariniranih kozica, i liganja, i hobotnica i brojnih drugih morskih delicija. Organizatori su izbacili ćevape i njima slična jela, fokusiravši se, shodno i samoj ideji događanja, prije svega, na autohtona jela podneblja.