Crne vijesti iz Hrvatske

Slika korisnika admin

Moram priznati da sam kao i svaki Hrvat koji voli Hrvatsku radi njene  ljepote i prirode, a ne iz osobne koristi koju bi iz nje mogao izvući, jako  zabrinut slušajući vijesti ovih dana. Požari na sve strane, a najviše na  Pelješcu i Korčuli. Onaj koji nikada tamo nije bio ne može pojmiti koliko  je dolje lijepo i kolika je to šteta nastala. S obzirom da sam dijelom i  odrastao u tim krajevima imao sam prilike u ovih stotinjak godina koliko  sam star nazočiti tim strašnim zbivanjima i mogu reći da samo onaj koji  je uživo vidio zna koliko je to strašno. Gledajući u klimatiziranoj sobi  televiziju na kojoj se prikazuju snimke požarišta, sve to djeluje nekako  daleko, što bi se reklo - kao da se događa nekome drugome, a ne nama.  Netko će reći da pretjerujem, ali to me podsjeća na one dane kada su po  djelovim Hrvatske padale granate, a u isto vrijeme se negdje drugdje  živilo vrlo mirnodopski. Nisu naravno krivi jedni drugima, ali da nas  manje brine tuđa nesreća kada je daleko od nas, to je činjenica.

CRNA PTICA ZLOSLUTNICA

Kada sam kod tih požara, moram priznati jednu stvar. Ja, kao da sam  urekao te južne krajeve. Svako ljeto se sa svojim odabranim društvom  vozim po Pelješcu i Korčuli i ja stalno govorim, da kako je lijepo i kako je  sreća što dugo nije bilo požara, i kako ne bi bilo dobro da plane, i sve u  tom stilu... Kao da sam prizivao nesreću. A kako neće planuti kada se ne  pazi. Koliko sam samo puta vidio glupane, odvratne smrdljive kretene,  koji u sred vrelog ljeta, mrtvi ladni bacaju opuške od cigareta kroz  otvorene prozore svojih skupih automobila iz kojih, tko bi to očekivao,  trešti „novokomponovana" narodna i njoj srodna muzika. Pa onda ne  znam bili kočio i tražio opušak da ga ugasim, ili da pak dam gas stignem  idiota i gurnem njega i auto u provaliju da ih zajedno vrag odnese. Onda  se sjetim da bi se njegov auto prekrcan benzinom pretvorio u buktinju i  da bi onda sigurno nastao požar pa teška srca odustanem, čime sam do  danas poštedio desetke bezvrijednih štetoćinskih života. Netko će reći da  sam prežestok i okrutan, ali što ću kada mi se takvi gade, bili oni domaći  ili strani.

CRNA NAJAVA NOGOMETNE SEZONE

E sada malo o nogometu. Namjerno ne kažem o sportu jer nogomet  odavno nije sport već dobro uhodani biznis u čiju neiskvarenost vjeruju  samo najjednostavniji organizmi. Dakle, televizija nas često podsjeća da  počinje nova nogometna sezona, govori se o trgovanju igračima, o  aferama i o tome tko je favorit i sl., ali i o mojoj omiljenoj temi  -prezimljavanju u Europi. Sada će netko reći da sam sadist, zloban čovjek  i da se radujem tuđoj nereći, ali što ću kada su tako uporni. Umjesto da  se pokriju ušima i jave, tek ako nekako prođu tih prvih nekoliko pretkola,  oni odmah govore o nekom atomskom timu koji će sve po europi naučiti  kako se igra nogomet. Prvo treba pobjediti amatere iz nogometne velesile  - Luksemburga.

CRNE PROGNOZE ZA EUROPSKO NOGOMETNO PRVENSTVO

Jedan od rijetkih užitaka koji još imam kada je nogomet u pitanju je  onda kada se odigravaju veliki svjetski i europski turniri, ali samo oni na  kojima sudjeluju reprezentacije zemalja, a ne prebogati privatni klubovi.  Jedan od takvih turnira je i Europsko nogometno prvenstvo na koji bi se  naši trebali plasirati bez puno problema i mi bi onda već dogodine trebali  navijati za naše koji su uvijek nadomak iznenađenja, šanse postoje za  uspjeh i sve je to lijepo i krasno. Ali /ALI!!!/. uvijek mora postojati neki  ali. Zbog raznoraznih gluposti, mi se sada moramo tresti od straha, hoće  li nam - neće li nam oduzeti ne samo bodove, nego hoće li nam uopće  dozvoliti da nastupimo, ili će nas jednostavno izbaciti. Vjerujem, da  iskrenih navijača Hrvatske reprezentacije u ovoj zemlji ipak ima nekoliko  stotina tisuća i stvarno mi nije jasno zašto bi mi svi trebali biti kažnjeni  zbog nekoga kome očigledno nije jasno što nam ta ista reprezentacija  predstavlja i da ona ne bi trebala biti ničija privatna prćija. A hebi ga...

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno