Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

FOTOGALERIJA: U Sv. Filipu i Jakovu otvoreno igralište vrijedno 1,1 milijun kuna

23.07.2018. 08:54
FOTOGALERIJA: U Sv. Filipu i Jakovu otvoreno igralište vrijedno 1,1 milijun kuna


Veliki dan za Sv. Filip i Jakov, djecu i odrasle, sportaše i rekreativce. Prigodnom svečanošću i revijalnim košarkaškim i malonogometnim utakmicama svečano je otvoreno rekonstruirano igralište malih sportova "Kod Bunara".
– Vrijednost projekta, rekonstrukcija kultnog igrališta u centru Sv. Filipa i Jakova, iznosi 1,1 milijuna kuna i realiziran je u primjerenoj suradnji s hotelskom kućom Ilirija d.o.o. Biograd na Moru. Ilirija je u rekonstrukciji sudjelovalo sa 300.000 kuna, a Općina Sv. Filip i Jakov s 800.000 kuna, kazao je Zoran Pelicarić Peco, općinski načelnik.
U sklopu rekonstrukcije igrališta nakon izgradnje armirano-betonske ploče na postojećem terenu postavila se nova gumirana podna podloge, dva nova reflektora, PVC sjedalice na tribini, novi golovi i koševi s gumenim kolima da se ne oštećuje podloga, zatim nova metalna ograda na novopostavljenim temeljima te na postojećim zidovima i na novim ogradnim zidovima.
– Primarni cilj projekta rekonstrukcije igrališta je poboljšavanje uvjeta sporta i sportske kulture za mlade te rekreacije od vrtićke djece do starijih. Uvjeren sam da će igralište biti od velike koristi za brojna sportska događanja, treninge, utakmice, rekreaciju i raznorazne te manifestacije, poručio je Pelicarić.
Igralište se nalazi uz raskrižje nedaleko od župne crkve i tzv. stare škole te filipjanske rive i plaže Iza banja, naslonjeno je na Ilirijin poslovni kompleks i objekt Villa Donat.
– Igralište "Kod Bunara" je oduvijek bilo "duša mjesta" te se rekonstrukcijom željelo udahnuti novi život bogatoj sportskoj tradiciji Sv. Filipa i Jakova i ponovno ga učiniti mjestom okupljanja djece koja se bave sportom i na korist svim sportskim klubovima koji ga požele koristiti za bilo kakvu vrstu rekreacije, rekao je Pelicarić koji se pritom zahvalio Iliriji d.d. i Goranu Ražnjeviću, predsjedniku Uprave, koji su svojom potporom učinili ovaj projekt ostvarivim.
Svečanom otvorenju su između ostalih nazočili i Ante Mikulić, izvršni direktor Ilirije d.d., kao i Ante Milat Pikolo, Mirko Đinđić i Radovan Majica koji su uz Rina Roju prije 40 godina, 29. siječnja 1978., bili sudionici osnivačke sjednice KK Pristan. Filipjanski košarkaši su povezani s igralištem od samog početka, jer se osnivanjem kluba uredilo i igralište na prostoru na kojem su bili bunari.
– Ne u Zadarskoj županiji već u cijeloj Dalmaciji nema ovako lijepo uređenog igrališta, rekao je Ante Milat Pikolo otvarajući igralište.
U program su uz članove KK Pristan, koji su na otvorenju bili s akcijom "Skidamo paučinu s koša" te jednu košarkašku utakmicu između juniora i seniora, sudjelovali su i najmlađi članovi NŠK Nova Zora "Papaline" odigravši neizvjesnu i dramatičnu igru "Tko zabije prvi gol".
– Bacanjem vortexa, raketice za bacanje, na svečanosti se predstavio i Duje Jurić, član AŠK Rogovo, koji je krajem lipnja na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete u Varaždinu osvojio prvo mjesto u bacanju vortexa i postao hrvatskim šampionom.
Nakon svečanosti otvorenja uzvanici i gosti bili su pozvani i na prigodni domjenak uz klapu Konoba. Potom su na svoje došli ovdašnji rekreativci i turisti, do duboko u noć zauzeli su novo igralište.