Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pozvali Škoru u krvavi Srb

22.07.2019. 12:42
Pozvali Škoru u krvavi Srb


Očitat ćemo povijesnu lekciju Miloradu Pupavcu što slavi četnički pokolj nad nedužnim Hrvatima i neka ga zbog toga bude sram. HDZ-u ćemo poslati poruku da zabrani četnički dernek u krvavom Srbu te im poručiti da neka ne glume stranku desnice centra, a dozvoljavaju četnicima proslave klanja i ubijanja Hrvata, najavio je jučer na Narodnom trgu na konferenciji za medije predsjednik Autohtone Hrvatske stranke prava Dražen Keleminec ovogodišnji, deseti po redu, prosvjed njegove stranke u Srbu. Uz njega na glavnom je zadarskom trgu bio i povjerenik stranke za Zadar Žan Jerić kao i nekolicina drugih članova stranke koji su držali veliki transparent na kojem je uočljivo pisalo: "Krvavi Srb".
– Došli smo u Zadar jer Srb spada u Zadarsku županiju. Došli smo s transparentom "Krvavi Srb" gdje je s lijeve strane četnička oznaka s kojom su ubijali 1941. godine, a s desne strane petokraka zvijezda. Došli smo s pozivom predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori koji je rekao, ako bude izabran, da će biti predsjednik svih Hrvatica i Hrvata i da će svake godine odlaziti u Bleiburg. Odavde ga javno pozivamo da dođe 27. srpnja na prosvjed u Srb, na mjesto gdje se slave zločini na nedužnim hrvatskim stanovništvom, pozvao je Keleminec Škoru i izrazio nadu da će, ako je pravi, kako je rekao, štititi interese Hrvatica i Hrvata.
– Pozivamo sve one koji ne misle dozvoliti da se u srcu hrvatske slave zločini na hrvatskim civilima da dođu ove subote u Srb u 11 sati. Naš je slogan – "Ne dozvolimo da laž postane istina", informirao je javnost predsjednik Autohtone Hrvatske stranke prava i pozvao hrvatsku vlast da zabrani krvavi pir u Srbu.