Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

KK ZADAR Potpisao Eyassu Worku

22.07.2020. 09:17


Novi igrač Zadra je 188 cm visoki branič Eyassu Worku. Ovaj 21-godišnjak ima dvojno državljanstvo (etiopsko i američko) te je potpisao ugovor na godinu dana. Worku je rođen 18. listopada 1998. godine u Kaliforniji i Zadar će mu biti prvi profesionalni klub u karijeri. Protekle četiri sezone ovaj Amerikanac/Etiopljanin proveo je na sveučilištu UC Irvine. U posljednjoj sezoni prosječno je bilježio 12.3 poena, 4 asistencije uz 40% šuta za tri poena, dok je na parketu u prosjeku provodio 28.8 minuta po utakmici. U svojoj posljednjoj sezoni na UC Irvine-u, Eyassu je bio izabran u drugu najbolju petorku Big West konferencije. Prije stanke uzrokovane COVID-19 njegova ekipa je bila prvoplasirana u svojoj konferenciji. Worku je u ovom trenutku već četvrti razigravač (Mavra, Junaković, Uljarević) dok su pozicije dva i pet i dalje vrlo kritične.
Nakon potpisa Aleksandra Bursaća u subotu i jučerašnjeg Eyassu Workua, najavljeni dolazak 201 cm visokog krila Andrewa Whitea III je propao u zadnji trenutak jer je Amerikanac koji je dosad igrao u razvojnoj NBA ligi i upisao 15 nastupa za Atlanta Hawkse odlučio odabrati neku drugu destinaciju s boljim uvjetima, što su potvrdili i u KK Zadar.
– Klub je Whiteu poslao ugovor s uvjetima koje smo mu mogli ponuditi. U međuvremenu nakon razgovora sa svojim agentom Andrew je dobio neke druge ponude s boljim uvjetima – kazao je voditelj odnosa s javnošću u KK Zadar, Josip Begonja.
Tako se zadarski navijači zasad moraju zadovoljiti s već spomenutim Bursaćem koji nije igrao godinu dana, potpuno neiskusnim Workuom i 18-godišnjim Filipom Paponjom koji se prekjučer navečer obećao Zadru na razdoblje od četiri godine.
Perspektivni Paponja je pak predviđen barem što se tiče njegove prve sezone da pojača konkurenciju juniorske momčadi i ne bi trebao biti od velike koristi Veljku Mršiću. Tako će se pridružiti godinu dana mlađem Duji Brali, svom kolegi iz reprezentacije koja je osvojila zlato na Europskom kadetskom prvenstvu u Novom Sadu 2018. godine s nadanjima da će ih se Mršić barem sjetiti nagraditi nastupima u tzv. slabijim premijerligaškim utakmicama.
 


Ivan Njegovan u kadetima Zadra
Još jedan mladi igrač pridružio se omladinskom pogonu Zadra. U KK Zadar stiže mladi Ivan Njegovan. 16-godišnji Ivan ove sezone će nastupati za kadetsku selekciju Zadra, a dolazi nam iz KK Otočac. Ovaj perspektivan centar rođen je 2004. godine, visok 208 cm. Odličan igrač sjajnih tjelesnih predispozicija, trebao bi puno pridonijeti kadetima u Jedinstvenoj kadetskoj ligi.