Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Dramatične završnice pripale Voštarnici i Talvi putovanjima

22.07.2021. 07:07


Utakmicama između splitskog Strožanca i Voštarnice, odnosno Bokanjca i Talvi putovanja Jadera nastavljeno je drugo kolo Zadarske ljetne lige. U izuzetno neizvjesnim dvobojima u kojima je o pitanju pobjednika odlučivala jedna lopta dva boda su na koncu uzeli lanjski finalisti koji su nakon dodatnih pet minuta svladali »Brabore« te mladići s Voštarnice koji su u završnici »ukrali« pobjedu Splićanima.


Odlučila jedna lopta
U prvom susretu dvostrukog programa gledali smo pravu dramu u režiji košarkaša Strožanca i Voštarnice koja je na koncu odlučena u posljednjim trenucima dvoboja. Splićani su bolje otvorili utakmicu i poveli 9:0, no domaćini su se već do kraja prve četvrtine vratili u igru. Početak druge dionice donio je novi nalet »Vošte« koja se serijom 0:12 odvojila na dvoznamenkastu razliku (17:30), nakon čega je uspostavljena terenska ravnoteža pa se na veliki odmor otišlo s devet koševa prednosti zadarskog sastava (36:45). Kratki predah je dobro došao Splićanima koji su furiozno krenuli u nastavak i povezali 17 poena bez odgovora, u potpunosti preuzevši kontrolu nad igrom. Nije trebalo dugo čekati ni da se igrači Kristiana Stipića odvoje na prvu dvoznamenkastu razliku (57:47), te se u tim trenucima činilo da će Splićani uz povoljni vjetar doploviti do svoje prve pobjede na Zadarskoj ljetnoj ligi, no momci sa zadarskog asfalta su imali drugačije planove. Zeleni su malo po malo topili zaostatak i početkom četvrte četvrtine ponovno došli do vodstva, da bi ih osovina Knežević-Marčev pet minuta prije kraja dovela i do ugodnih plus šest (72:78). Priči ni tu nije bio kraj. Strožanac se nije predavao te je do samoga kraja nastavio »puhati za vratom« favoriziranim domaćinima pa je pitanje pobjednika odlučeno tek u posljednjim sekundama. Voštarnica je u zadnju minutu ušla s 80:84, što je Batistić tricom 25 sekundi prije kraja smanjio na samo poen zaostatka, da bi nakon minute odmora i promašenog šuta Marčeva posljednja lopta ponovno došla u ruke Nikole Batistića koji je mogao postati pravi junak Splićana. Ipak, njegov je šut završio na prvom obruču nakon čega je slavlje Voštarnice moglo početi. Domaćine su do druge pobjede vodili Marin Knežević s 29 poena i deset skokova te Paolo Marčev s 15 koševa i 11 uhvaćenih lopti, dok Strožancu nije pomogla ni nadahnuta predstava Zvone Buljana koji je susret završio s 32 poena i 11 skokova.


STROŽANAC S. 83 – VOŠTARNICA 84




(17:18, 19:27, 28:15, 19:24)
ZADAR – Vanjski teren ŠC Višnjik. Gledatelja: 150. Suci: Mateo Matov, Frane Banović i Filip Rumora.
STROŽANAC S.: Buljan Z. 32 (11 skokova), Škaro 17, Batistić 13, Udiljak 8, Svalina 5, Barać 4, Bilić 4, Ferić, Stipić, Strikić, Buljan E. Trener: Kristian Stipić.
VOŠTARNICA: Knežević 29 (10 skokova), Marčev 15 (11 skokova), Karamarko 13, Iannilli 12, Mikić 6, Zubčić 5, Kurta 4, Fabulić, Jurišić, Dujmov, Ostojić. Trener: Šime Buterin.


Produžetak i prva »stotka«
Nakon velikih uzbuđenja u prvom susretu, druga utakmica večeri donijela je pravu poslasticu. Mnoštvo emocija, veliki preokret i na koncu – produžetak. Nakon izjednačene prve četvrtine, druga dionica je donijela buđenje lanjskih finalista koji su preko braće Atelj i Luke Žilića napravili seriju 0:11 i nagovijestili da će nastavak prvog poluvremena proteći u znaku samo jedne momčadi. Novi nalet Talvi putovanja odveo je igrače Marka Atelja i na okruglih plus 20 38:58 uoči velikog odmora, no svi koji su u tim trenucima pomislili da su se Bokanjani pomirili s porazom grdno su se prevarili. Razigrali su se Palčić i Krizman i u samo pet minuta istopili veliki zaostatak te se u četvrtu četvrtinu ušlo samo s poenom prednosti Ateljevih momaka. Lanjski finalisti su odbili prvi nalet Bokanjca i sve do tri minute prije kraja osnovnog dijela utakmice bili u prednosti, no onda je na scenu ponovno stupio dinamični dvojac »Brabora« i u potpunosti preokrenuo utakmicu. Ipak, ni tu priči nije bio kraj. Frane Jusup je s druge strane bio mirne ruke s linije slobodnih bacanja, da bi posljednji napad pripao Antoniju Krizmanu čiji je pokušaj trice zapeo na obruču. Produžetak! Dodatnih pet minuta u potpunosti je proteklo u znaku košarkaša Talvi putovanja koji su na krilima vrlo dobre obrane došli do prve ovosezonske pobjede. Najefikasniji u pobjedničkim redovima bio je Luka Žilić s 23 poena i osam asistencija, dok je Marko Atelj susret završio s 21 košem i 13 skokova, pa ni izvrsna predstava Dina Palčića koji je ubacio 37 poena, uz deset uhvaćenih lopti i sedam asistencija na koncu nije pomogla Bokanjcu.


BOKANJAC 93 – TALVI PUTOVANJA J. 101


(18:21, 20:37, 28:9, 21:20, 6:14)
ZADAR – Vanjski teren ŠC Višnjik. Gledatelja: 390. Suci: Josip Modrić, Neven Jurjević i Mateo Matov.
BOKANJAC: Palčić 37 (10 skokova), Krizman 19, Mrkić 13 (10 skokova), Gazić 12, Baždarić 8, Alavanja 2, Buterin 2, Pulja, Pestić. Trener: Mate Kanjer.
TALVI PUTOVANJA J.: Žilić 23, Atelj M. 21 (13 asistencija), Blaslov 19, Jusup 15, Atelj S. 8, Atelj I. 8, Atelj A. 7, Blaslov, Kamber, Škibola. Trener: Marko Atelj.