Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ukrali staru kamenicu pa je pokušali prodati

22.07.2021. 08:28


Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za krađu.
Naime, sumnjiči ga se da je u posljednjih pet mjeseci u Zadru iz dvorišta obiteljske kuće 48-godišnjaka otuđio oko 10 kubika pijeska te metalnu ogradu, čime je vlasnika oštetio za iznos od oko 5 tisuća kuna.
Nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru protiv 55-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog krađe.
Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 22 i jednom muškom osobom u dobi od 19 godina koje se sumnjiči za krađu.
Njih se sumnjiči da su početkom srpnja ove godine u Podlugu s otvorenog prostora, otuđili kamenu posudu (kamenicu), staru više od dvjesto godina, vrijednosti oko 10 tisuća kuna, vlasništvo mjesnog odbora. Koju su potom, po prethodnom dogovoru, s ciljem pribavljanja nepripadajuće imovinske koristi prodali muškoj osobi sa zadarskog područja.
Tijekom kriminalističkog istraživanja, kamenica je pronađena neoštećena te će biti vraćena vlasniku. Protiv sve trojice nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava zbog krađe.


Krađa u Vrsima
U ponedjeljak, 19. srpnja u Vrsima, nepoznati počinitelj je iz dvorišta kuće otuđio dva bicikla u vlasništvu državljanina Austrije. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe.
Jučer, 21. srpnja u Biogradu, nepoznati počinitelj je otuđio mobitel u vlasništvu 33-godišnjakinje. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe.
Jučer, 21. srpnja u Žegaru, nepoznati počinitelj je otuđio novčanik u vlasništvu 61-godišnjaka. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina kuna, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe