Djeca pred "Blagom s potopljene galije"

Slika korisnika admin
bnmdjeca
Jelica FARKAŠ
Posjet muzeju za djecu vrtićkog uzrasta predstavlja dio programa

Mališani biogradskog dječjeg vrtića tijekom ljetnog perioda posjetili su biogradski Zavičajni muzej. Naime, kako su nam kazale njihove odgojiteljice, tete Nila i Slobodanka, ova ljetna mješovita skupina biogradskih mališana broji 30-ak mališana, a posjet muzeju jedna je od aktivnosti redovitog predškolskog programa biogradskog vrtića.

Inače, tijekom ljeta ova predškolska ustanova radi s 50 mališana raspoređenih u dvije skupine te na taj način pruža uslugu roditeljima koji su stalno zaposleni, ali i onima koji rade samo tijekom sezone.

Ovaj posjet muzeju imao je za cilj upoznavanje s vrijednom baštinom ovoga područja, a sukladno njihovom uzrastu prezentirana im je postava "Blago s potopljene galije iz 16. stoljeća", o čemu im je govorila ravnateljica muzeja, profesorica Gorka Božulić.

- Tijekom ovoga posjeta upoznali smo djecu s općim pojmovima o muzeju i predmetima koji se u njemu čuvaju. Djecu treba na vrijeme, točnije još od malih nogu, usmjeravati i upoznavati s vrednotama naše baštine kako bi je i sami kasnije znali više cijeniti, kazala je između ostalog ravnateljica Božulić.

Od brojnih eksponata bačvi, stakla, pribora za šivanje i ukrasnih predmeta, mališane su, a posebno one muške, najviše impresionirali topovi. Za tren su svi bili na njima i improvizirana bitka je mogla započeti. Ovaj posjet bez sumnje će ostati u sjećanju, kazale su njihove tete, jer će oni nakon ovoga posjeta razgovarati ili crtati ono što su vidjeli i kako su to doživjeli.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno