Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Primorac: Kao da sam igrao u Švedskoj

Autor:

21.08.2008. 22:00
Primorac: Kao da sam igrao u Švedskoj

Foto: AP



Možda bih bio i bolji da me došlo bodriti više navijača. Svaka čast našim curama, Tamari, Andreji, Sandri…, ali očekivao sam ipak malo više potpore – rekao je Primorac
Hrvatski stolnotenisači Zoran Primorac i Ruiwu Tan nisu se uspjeli plasirati u polufinale Olimpijskih igara. Primorca je u četvrtfinalu zaustavio 42-godišnji Šveđanin Jorgen Persson, pobijedivši sa 4:1 (7:11, 11:6, 11:8, 14:12, 11:9), dok je Tan izgubio s glatkih 4:0 (11:7, 11:5, 11:8, 11:8), od trećeg nositelja i trostrukog svjetskog prvaka Liqina Wanga iz Kine.
Primorac je krenuo jako dobro u prvom setu, agresivnošću je onemogućio napade Perssona. Međutim, u iduća dva seta Šveđanin je preuzeo inicijativu, pogađao što je zamislio, dok je Zoran napravio nekoliko pogrešaka. Susret se zapravo prelomio u četvrtom setu koji je bio i najneizvjesniji. Persson je imao dvije set lopte pri 10:8, no Primorac je najprije izjednačio, a potom i imao prednost 11:10. Međutim, njegov protivnik je bio priseban i preokrenuo na 11:12. Potom je Zoki spasio još jednu set loptu, ali je i taj set dobio Persson sa 14:12. U petom setu rezultat je do samog kraja bio izjednačen (posljednje izjednačenje bilo je 9:9, no iduća dva poena dobio je Persson.
– Nakon prvog seta nisam dobro ušao u nastavak što je iskusni Persson iskoristio i na brzinu poveo 2:1. Svoju šansu sam ispustio u četvrtom setu. Bilo je prilično izjednačeno, spasio sam tri set lopte, on jednu. On je iskoristio svoju prigodu, ja nisam. Da je tada bilo 2:2 meč bi ušao u mnogo neizvjesniju završnicu, ali ovako, poslije 3:1 teško se bilo vratiti – rekao je Zoran Primorac, koji je mogao usporediti čak šest Igara na kojima je nastupio.
– U Seoulu 1988. godine osvojio sam srebro u paru s Ilieom Lupulescuom i to se ne zaboravlja. Međutim, najljepše Igre su mi ove u Kini. Domaćini ovaj sport izuzetno cijene i ovdje se na svakom koraku osjećate kao zvijezda. Uživao sam u svakom danu, u svakom susretu. Žao mi je što nisam napravio korak više, no izuzetno sam zadovoljan i ovim rezultatom. Možda bih bio i bolji da me došlo bodriti više navijača. Svaka čast našim curama, Tamari, Andreji, Sandri…, ali očekivao sam ipak malo više potpore. Osjećao sam se kao da sam igrao u Švedskoj – zaključio je Primorac.