Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Četiri laka komada

Autor: Igor Perković

21.08.2009. 22:00
Četiri laka komada


Konačno smo se uspjeli nametnuti kao momčad koja dominira, uspostavili smo svoj stil igre kratkih paseva – kaže Krunoslav Jurčić, trener Dinama
Nogometaši Dinama već su u prvoj utakmici četvrtog pretkola Europske lige riješili sve dileme oko prolaza. Zaliha od četiri gola uoči uzvrata u Edinburghu i skromne mogućnosti Heartsa dovoljna su garancija za siguran san o jeseni u Europi. Sa četiri komada “modri” su osigurali europsku pozornicu do prosinca.
– Ovo što smo pokazali bilo je predivno. Konačno smo se uspjeli nametnuti kao momčad koja dominira. Uspostavili smo svoj stil igre kratkih paseva koji nije odgovarao gostima. Sjajno smo odradili i pripremu za utakmicu što se jasno vidjelo na travnjaku – zadovoljan je bio Kruno Jurčić, trener Dinama.
U osnovi, Jurčić je zamislio pobjedu bez primljenog pogotka, a taj je cilj, u najboljoj utakmici Dinama u novoj sezoni, višestruko nadmašen. “Modri” se konačno imaju pravo nazivati momčad. Igra protiv Škota imala je glavu i rep, jasnu ideju. Nedostaci se mogu nabrojiti na prste.
– Kada vas navijače bodre na način na koji su nas bodrili naši, onda momčad izvuče i zadnje atome snage. Dobro smo držali raspored, imali sjajnu reakciju na svaku loptu i iskazivali čvrstinu u duelima. Nije vrijeme za traženje dlake u jajetu i zbrajanje pogrešaka – dodaje Jurčić.
Kako je poznato da je euforija kontraproduktivna, Jurčić je stao na loptu i ipak sagledao i “tamnu” stranu. Statistika je neumoljiva, Dinamo je 16 puta pucao u okvir i postigao “samo” četiri gola.
– Definitivno moramo popraviti realizaciju. To će nam se u tvrđim utakmicama obiti o glavu. Iz brojnih šansi mogli smo izvući još i više. Druga stvar zbog koje sam pomalo nesretan je kontrola igre. Volio bih kada bismo kvalitetnije nadzirali stvari na terenu u pojedinim trenucima – ističe Jurčić.
Ozljeda Etta, koji je igru napustio u dvadesetoj minuti zbog rupture zadnje lože, najgora je posljedica prve utakmice po “modre”. Brazilac je igrao u sjajnoj formi i zasigurno će nedostajati na desnom boku. Ipak, brige za Jurčića nisu prevelike jer je klupa pokazala da se ne nju može računati.
– Jako sam zadovoljan kako su reagirali igrači s klupe. Tomečak, Kramarić i Callelo su se odlično snašli, a posebno sam ponosan na to kako je zrelu utakmicu odigrao Barbarić – govori Jurčić.
Prvi strateg modrih dodao je i kako je zadovoljan činjenicom da je trenažni proces donio vrhunac momčadske forme upravo u trenutku kada je on to želio. Pitanje je da li je trebalo formu tempirati za dva tjedna ranije i susret protiv Red Bulla?
– Ne volim se vraćati u to vrijeme jer je tada bilo jako puno zločestih i krivo postavljenih komentara. I ovo će se zaboraviti nakon prvog neuspjeha. Tako je to kod nas – dodaje Jurčić.
Trener prve momčadi u Hrvata trebao bi znati da je rezultat taj koji kroji komentare. I tako je to svugdje, ne samo kod nas.