Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ploča u uzbudljivom finalu bolja od Poljica

21.08.2010. 22:00
Ploča u uzbudljivom finalu bolja od Poljica


Pobjedom sastava Ploča iz Zadra okončan je ovoljetni malonogometni turnir “Kup Poljica Brig 2010”, koji je ove prve godine njegovog održavanja okupio ukupno 26 momčadi. Sastavljena od poznatih malonogometnih imena, Ploča je u uzbudljivoj završnici pred prepunim tribinama u izvrsnoj igri pobijedila mladu i perspektivnu momčad Poljica minimalnim rezultatom 1:0.
Budući da je ulog bio velik, a to se prvenstveno odnosi na nogometni prestiž, utakmica je krenula tvrdo, borbeno te oprezno sa jedne i sa druge strane. Najbolji igrač Ploče a ujedno i turnira Jure Šarić je u 6. i 9. minuti imao dvije više nego izgledne šanse, ali mladi vratar Poljica Luka Štulina bio je na visini svog zadatka. Poljičani su se u 10. minuti našli u prigodi da zabiju gol ali se mladi Nikola Kojić nije baš najbolje snašao.I onda u 12. minuti hladan tuš za domaće igrače i njihove brojne navijače. Na pas Kristijana Stipčevića utrčava Marko Kapitanović i sa desetak metara s lijeve strane iskosa šalje prizemnu loptu iza leđa vratara Štuline. Nakon toga domaći napadač Valentin Vučković u 15. minuti šalje bombu prema golu ali na njegovu nesreću i njegovih suigrača lopta pogađa lijevu vratnicu.
U drugom dijelu domaćini bacaju sve karte na stol. Redaju se napadi, ali uigrana i zrela obrana Ploče ne dozvoljava iznenađenja. Do kraja susreta igralo se dosta živo s puno kombinatorike, ali u završnici ni jedni ni drugi nisu bili precizni. Mlada i poletna momčad Poljica jednostavno je od velike želje gorjela i na kraju uz suze sagorjela a iskusni Pločani su i ovaj put dokazali kako je iskustvo u ovakvim utakmicama ipak od presudne važnosti.
U utakmici za treće mjesto Novi Bokanjac Lipić je jednostavno pregazio Zemuničane uvalivši im na kraju šest komada. Kod Bokanjana u odnosu na ostale više su pokazali Šime Lovretić i Martin Škoda a u momčadi Zemunika istaknuo se najbolji strijelac turnira Šime Alvir.
Prvoplasiranoj Ploči uz pehar pripala je nagrada od 5.000 kuna. Poljica su uz pehar dobila 2.500 kuna a Novo Bokanjac Lipić pehar i 1.000 kuna. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Jure Šarić (Ploča), najbolji vratar je Luka Štulina (Poljica), a prvi strijelac s 8 postignutih pogodaka je Šime Alvir (Zemunik). Za najbolju i najbučniju navijačku skupinu proglašeni su Švrnjkovi iz Poljica koje je vodio Toma Poljak Tošo. Ivan Utković Cito i Marin Vidaić nagrađeni su za uspješno vođenje turnira, dok su posebice pohvaljeni i suci Marin Marinović i Josip Jole Magaš. U ime službeno odsutnog ninskog gradonačelnika Emila Ćurka, predsjednik ninskog Gradskog vijeća Davor Ćurjurić uručio je pehare i novčane nagrade najuspješnijima. Također je uputio tople riječi zahvale svim igračima i njihovim vodstvima, kao i organizatorima ove manifestacije malog baluna. Na kraju turnir je na opće zadovoljstvo zatvoren, a svojom su ga glazbom i pjesmom ove godine u “finišu” sve do sitnih noćnih sati “začinio” vrško-ninski trio Arti u sastavu Pave Božić, Josip Velčić i Marin Sipina.
Voditelj Poljica Inan Ćurjurić nije bio previše razočaran nakon finala.
– Izgubili smo minimalnim rezultatom, ali držim da smo ipak većim dijelom bili bolja momčad. Čestitke igračima Ploče na fer i korektnoj igri. Ova naša mladost je pokazala da je blistava budućnost pred njom kad je u pitanju igranje malog nogometa.
Voditelji Ploče Dinko Adžić i Antonio Perović bili su naravno sretniji.
– Veseli smo i presretni da smo osvojili prvo mjesto u ovako jakoj konkurenciji. Sve čestitke igračima Poljica kao i organizatorima. Dogodine ćemo se potruditi da se ponovno okrunimo prvim mjestom.
Najbolji strijelac turnira Šime Alvir za svoj učinak hvalio je suigrače.
– Golovi nisu samo moje djelo već i svih mojih suigrača. Po prvi put smo se sakupili u ovom sastavu i zadovoljni smo s osvojenim četvrtim mjestom. Sve čestitke pobjednicima.
Najbolji vratar na turniru Luka Štulina žalio je ipak za porazom u finalu.
– Zadovoljni smo ali ipak ostaje žal za ovako propuštenom prilikom. Pogodak je bio majstorsko djelo i bio je neobranjiv.
Najboljim igračem turnira proglašen je Jure Šarić.
– Presretan sam radi sebe a i moje momčadi u cjelini. Ipak smo mi najviše pokazali na ovom turniru i držim da je zasluženo pehar došao u naše ruke. Hvala domaćinima i svim ostalim ekipama na fer i korektnoj borbi.
 


Finale


POLJICA 0
PLOČA 1
POLJICA BRIG – Malonogometno igralište sportskog centra. Gledatelja 1000. Suci: Marin Marinović i Josip Jole Magaš.
POLJICA: Štulina, I. Vučković, Kojić, D. Marinković, S. Marinković, V. Vučković, Mamić. Voditelj: Ivan Ćurjurić.
PLOČA: Gravić, Šare, J. Šarić, M. Perović, Kapitanović (1), Pilipović, R. Perović, Čačić, Bakarić, Stipčević. Voditelji: Dinko Adžić i Antonio Perović.




 


Za 3. mjesto


NOVI BOKANJAC LIPIĆ 6
ZEMUNIK 2
NOVI BOKANJAC LIPIĆ: Kanjer, Škoda (2), Čolak, Zrilić, Zelić (1), Lovretić (3). Voditelj: Nino Barić
ZEMUNIK: Marušić, Radović, J. Šestan, A. Šestan, Fabijan, Ćurković, E. Šarić, Alvir (2). Voditelji: Marko Perić i Tomislav Ćurković.