Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Željko Predovan ušao u HSLS

21.08.2010. 22:00
Željko Predovan ušao u HSLS


Predovan će o povratku u stranku razgovarati s bivšim predsjednikom GO HSLS-a Damirom Kasapom, a ne vjeruje da će Stanko Zrilić uspjeti smijeniti Darinka Kosora
Željko Predovan je, nakon sastanka s predsjednikom HSLS-a Darinkom Kosorom održanim u subotu u Zadru, potvrdio kako je postao član HSLS-a.
Predovan je najavio kako će se izborna skupština za novog predsjednika i tijela raspuštenog zadarskog ogranaka održati početkom rujna, a za 18. rujna najavio je i izbornu skupštinu u, također, raspuštene Županijske organizacije HSLS-a Zadarske županije.
Učlanjenjem Predovana u HSLS ova je stranka ponovno postala zastupljena u Gradskom vijeću Grada Zadra u kojem je Predovan sa svojom Nezavisnom listom osvojio vijećnički mandat. HSLS je u zadarskom Gradskom vijeću bio zastupljen s mandatom Damira Kasapa, no Kasap je nakon raspuštanja gradske organizacije izišao iz stranke.
Na pitanje o tome hoće li preuzeti čelnu poziciju gradskog ili županijskog HSLS-a, Predovan je odgovorio kako se stranka „treba posložiti”.
Realno je pretpostaviti kako središnjica od Predovana očekuje da zamijeni bivšeg županijskog predsjednika, „alfu i omegu” HSLS-a na zadarskom području – Stanka Zrilića, a i Predovan je prošlog tjedna izjavio kako je jasno da se ne bi mogao zadovoljiti samo tim da bude običan član stranke, tim više što HSLS s njim dobiva vijećnički mandat.
– Potrebno je prije svega vidjeti evidenciju članstva i onda se posložiti, kazao je Predovan koji je, upitan očekuje li povratak bivšeg predsjednika GO HSLS-a Damira Kasapa u stranku, odgovorio kako je s Kasapom potrebno razgovarati.
– Ponuda HSLS-a meni je bila interesantna i dala mi je priliku za veću slobodu političkog djelovanja s obzirom da, uz HSLS sa svojom stranačkom infrastrukturom i s ljudima s moje Nezavisne liste, mogu ostvariti bolje političke rezultate, objasnio je Predovan razloge pristupanja liberalima te je na upit dodao kako očekuje da i dio ljudi s njegove Nezavisne liste postanu članice i članovi HSLS.
– Ne očekujem da to učine svi, jer su neki jasno kazali kako ne žele biti članovi niti jedne stranke, napomenuo je Predovan.
Odgovarajući na pitanje, kazao je i kako ne vjeruje da bi bivšem potpredsjedniku HSLS-a Stanku Zriliću mogla uspjeti ideja o smjeni Darinka Kosora. Stanko Zrilić je ovo najavio na nedavnoj konferenciji za novinare gdje je, podržan Berislavom Puclom uz Lovrana, kazao kako kreće u prikupljanje 1.000 potpisa aktualnih članova HSLS-a koliko je potrebno za sazivanje izvanrednog sabora stranke na kojem će smijeniti Kosora.
– Ne vjerujem da on može uspjeti u tome jer i nije član stranke, niti to po Statutu može biti sljedeće dvije godine, tako da bi trebao raditi preko drugih ljudi, a iz to je teško i, rekao bih – nemoguće, kazao je Predovan.