Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Srb: Birači pamte lov na Gotovinu

21.08.2011. 22:00
Srb: Birači pamte lov na Gotovinu


Pravaške se  stranke nimalo ne plaše da  bi eventualni ulazak ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka u HDZ  doveo do toga da se njihovi  birači u velikom broju počnu  opredjeljivati za HDZ na  predstojećim parlamentarnim izborima.
– Ne vjerujem da će do  toga doći. Uostalom, tko je  sve ovo vrijeme organizirao i  provodio uhićenja hrvatskih  branitelja. Stoga ne vidim  mogućnost da bi ta populacija mogla njega nagraditi  glasovima za ono što je radio, odnosno za uhićenja  hrvatskih branitelja, kao i za  organiziranje na kraju se pokazalo uspješne potrage za  generalom Antom Gotovinom. Vjerujte da birači desnice sve te događaje itekako  dobro pamte. Stoga mi u  HSP-u zaista nemamo nikakvog straha da bi nam  Tomislav Karamarko mogao  oduzeti glasove i odnijeti ih  HDZ-u. Njegov ulazak u  HDZ nešto je najbolje što se  moglo dogoditi desnici, rekao je predsjednik HSP-a  Daniel Srb. Dodao je da su  brojni novinski napisi, kao i  zagonetno Karamarkovo ponašanje oko toga na koji će  način izaći na sljedeće parlamentarne izbore u funkciji  postizanja što bolje pregovaračke pozicije u razgovorima s čelnicima HDZ-a  oko njegove buduće uloge u  stranci.
I predsjednica druge pravaške stranke, HSP-a Dr  Ante Starčević, Ruža Tomašić smatra da eventualni  Karamarkov ulazak u HDZ  neće ništa promijeniti na  hrvatskoj političkoj sceni,  ali iz sasvim drugih razloga.
– Ma nema šanse da Karamarkov ulazak pomogne  HDZ-u. Ako on na kraju i  uđe u HDZ to neće ništa  bitno promijeniti u toj stranci. Bitna bi promjena bila  jedino kada bi on zamijenio  Jadranku Kosor i sam postao predsjednik stranke.  Ovako će on biti samo jedan  od kandidata. I stoga smatram da oni birači koji su se  već odlučili da neće glasati  za HDZ neće promijeniti  svoje mišljenje zbog eventualnog Karamarkovog angažmana, rekla je Tomašić.  Dodala je da bi Karamarku  bilo bolje da “policija hvata  dilere i lopove nego da istražuje partizanske zločine  iz drugog svjetskog rata.
– Ako se s partizanskim  zločinima čekalo sve ove godine može se pričekati još  par godina, rekla je Tomašić.


Ni Kosor nije impresionirana


Premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor jučer je izjavila da nisu  točni medijski napisi da se 4. kolovoza ove godine sastala s Karamarkom u  Kninu i dogovorila njegov ulazak u HDZ, kao i njegovo kooptiranje u  predsjedništvo HDZ-a.
– Stjecajem okolnosti u Kninu s Karamarkom uopće nisam razgovarala.  Ulazak u HDZ je dobrovoljan. Svatko sam odlučuje hoće li svoju političku  sudbinu vezati uz HDZ. Svakome su vrata otvorena. Ako gospodin  Karamarko iskaže želju za ulaskom u HDZ nadam se da ćemo o tome  razgovarati. Ali sam ulazak u stranku u startu ne znači ništa osim da je netko  postao član. On prvo mora raditi i doprinijeti rastu HDZ-a, rekla je Kosor.