Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Tridesetak plivača podržalo je Luciju, Daliju i Juricu

21.08.2011. 22:00
Tridesetak plivača podržalo je  Luciju, Daliju i Juricu


Najbrojnija podrška Luciji, Daliji i Jurici stigla je iz Kluba daljinskog plivanja “Donat”, uz koje su plivali i brojni prijatelji osoba s Down sindromom


Lucija Mijolović, Dalia Petani i Jurica  Milin, osobe s Down sindromom, uz potporu  30-ak zadarskih plivača,  otplivali su mini maraton  u Diklu te tako skrenuli  pozornost javnosti na  sportski život osoba s invaliditetom. Mini maraton, čija je duljina staze  1600 metara, se plivao od  restorana “Taverna” u Diklu prema zapadu 800 metara i nazad, a organizirali  su ga Udruga Ružarice iz  Dikla, Mjesni odbor Diklo  i Sportsko društvo Diklo.
Klaudija Milin iz Udruge Ružarice, zadovoljna je  odazivom plivača na ovaj  mini maraton u Diklu.  Najbrojnija podrška Luciji, Daliji i Jurici stigla je iz  Kluba daljinskog plivanja  “Donat”, uz koje su plivali  i brojni prijatelji osoba s  Down sindromom. Prijateljska gesta zadarskih plivača, razveselila je Luciju,  Daliju i Juricu, koji su dali  sve od sebe na ovom prvom dikljanskom mini  maratonu. Veseli trojac,  predvodila je zlatna Lucija  Mijolović, koja osim u Hrvatskoj, zapažene rezulate  postigla je i u Austriji, na  međunarodnom plivačkom natjecanju osoba  s invaliditetom.
– Prvi put smo organizirali ovakav događaj, a  sudeći prema reakcijama  svih njegovim sudionika,  mogao bi postati tradicionalan. Tridesetak plivača  podržalo je Luciju, Daliju i  Juricu, na koje je ovaj maraton ostavio osobit dojam.  Svi smo prezadovoljni. Vjerujem da smo probili led te  da će druge godine, više  osoba s Down sindromom  sudjelovati u dikljanskom  mini maratonu. Naš hrabri  trojac, predvođen zlatnom  Lucijom, najbolja je pozivnica za roditelje osoba s  Down sindromom kao i drugim poteškoćama, da se  njihova djece sljedeće ljeto  uključe u ovaj mini maraton, govori Klaudija Milin,  dodajući da osobe s poteškoćama, bez obzira na  vrstu invaliditeta, imaju potrebu za sportskim životom,  što je najbolje pokazao i  ovaj maraton.
Među plivačima koji su s  Lucijom, Dalijom i Juricom  plivali ovaj mini maraton je  bio i proslavljeni Dražen  Adžić, kao i Filip Erceg, Josip  Aralica i Marko Jurin. Zahvaljujući sponzorima, Baumaxu i Vodi Santa te ribarskim obrtima “Koralj” i  “Patricija”, maratonci su  zasluženo marendali srdele, dagnje i lignje.