Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Već sada smo osvojili više gostujućih bodova nego skoro cijele prošle sezone

21.08.2011. 22:00
Već sada smo osvojili više gostujućih bodova nego skoro cijele prošle sezone


Begonja: Već tri gostovanja nismo izgubili. U odnosu na prošlu sezonu, to je dobar znak. Moramo biti zadovoljni svakim bodom s gostovanja


Kada podvuku crtu nakon najbližeg gostovanja u ligi, Dalibor Zebić i njegovi igrači sasvim sigurno će biti zadovoljni osvojenim bodom. Istina, imali su vodstvo sve do 70. minute, no s obzirom na ono što se zbivalo u posljednjih dvadeset minuta, Zadrani će objeručke prihvatiti bod. Šibenčani su, naime, u samoj završnici imali nekoliko stopostotnih prilika za preokret, ali okvir gola i odlični Antonijo Ježina sačuvali su zadarsku mrežu.
– Sigurno moramo biti zadovoljni. Dobro smo ušli u utakmicu, kontrolirali igru cijelo prvo poluvrijeme i kao nagrada je stigao pogodak za vodstvo. Oni u prvom dijelu nisu imali ništa, osim jednog slobodnog udarca. U svlačionici smo se dogovorili da na isti način otvorimo i drugo poluvrijeme, međutim, nesvjesno smo se povukli. Oni su igrali duge lopte i čekali našu grešku. Jedna takva lopta je prošla i iz toga se izrodio penal – kaže Ježina.
Kako je iz perspektive zadarskog vratara izgledao jedanaesterac?
– Ne bih komentirao sudačku odluku. To je bilo na liniji šesnaesterca i teško je bilo vidjeti u tom trenutku, jer se sve odvijalo vrlo brzo. Ali mislim da je takva situacija bila i Santiniju, kada ga je protivnički igrač povukao nakon centaršuta pa nije svirao ništa. Dakle, može se i ne mora svirati.
Nesvjesno se povukli
Zadar je do primljenog pogotka dobro stajao na terenu, no kasnije se nepotrebno doveo u podređeni položaj i omogućio, do tada prilično neuvjerljivom domaćinu, da se razigra i dođe u priliku čak i da pobijedi.
– Kasnije je u naše redove ušla nepotrebna panika, počeli smo samo ispucavati lopte u napad i tako nismo uspjeli zadržati igru, koju smo imali u prvom poluvremenu. Morali smo mirnije odigrati i povezati igru. Ovako smo im otvorili priliku da nas čak i dobiju, ali na kraju smo uspjeli sačuvati vrijedan bod.
U konačnici, Ježina ističe:
– Nakon domaćeg poraza od Lokomotive, trebali smo se psihički dignuti i veliki je plus što nismo izgubili u Šibeniku. Sada se već okrećemo prema sljedećoj utakmici, u kojoj ćemo nastojati ne ponoviti greške koje smo radili na Šubićevcu.
Luka Begonja je, kao i ostatak momčadi, odigrao mnogo bolju utakmicu nego prije tjedan dana na Stanovima protiv Lokomotive. Rezultat toga je novi bod u gostima, koji je uvijek dobrodošao.
– Cilj nam je bio ostati neporaženi i to smo uspjeli tako da s te strane možemo biti zadovoljni. Ipak, s obzirom na prikazanu igru, ostaje žal što nismo osvojili sva tri boda. Odigrali smo solidno prvo poluvrijeme i zasluženo otišli na odmor s prednošću. Gol za izjednačenje su nam zabili iz penala, a do tog trenutka zapravo nisu stvorili nikakvu opasniju akciju. Kasnije smo se nesvjesno malo povukli i mislim da je u tome bio problem. Tako smo njima otvorili malo više prostora prema naprijed pa su pred kraj imali i neke šanse – smatra mladi zadarski veznjak.
Dobar je bod
Zadrani na kontu imaju već pet bodova s gostovanja, po bod protiv Lučkog i Šibenika, te tri iz Varaždina. Cijele prošle sezone su ih sakupili ukupno sedam, od čega tri u posljednjoj utakmici u Rijeci, koja praktički nije odlučivala ni o čemu.
– Već tri gostovanja nismo izgubili. U odnosu na prošlu sezonu, to je dobar znak. Moramo biti zadovoljni svakim bodom s gostovanja. Gotovo cijele prošle sezone vani smo osvojili samo četiri boda, a sada već pet. Nadam se da ćemo ovaj pozitivan niz nastaviti i u Zaprešiću.
S Begonjom se slaže i Josip Bilaver, povratnik u sastav, koji je stisnuo zube iako ga je još uvijek vidljivo mučila bol u preponi.
– Kada vodite do 20-ak minuta prije kraja, normalno je da ostane određeni žal što nisi uspio izdržati do kraja, jer bi to bila stvarno velika pobjeda za nas. Ali i ovako smo zadovoljni. Bilo je vrlo važno da pokažemo pozitivnu reakciju nakon poraza od Lokomotive i mislim da smo to napravili. Vraćamo se kući s bodom i kamo sreće da to ponovimo u Zaprešiću. Naravno, nismo zaboravili Kup, jer u tom natjecanju želimo napokon otići malo dalje, nego što je bio slučaj proteklih sezona – kaže Bilaver.
Svi su igrači na kraju još jednom zahvalili Tornadu, koji ih je zdušno bodrio svih 90 minuta.


Jelić: Žalimo za tri boda




Dražen Jelić bio je ključna figura Šibenčana. Iznudio je i sigurno  realizirao jedanaesterac, te je u završnici još nekoliko puta opasno  zaprijetio gostujućem vrataru.
– Jako loše smo otvorili utakmicu. Bilo je jako sparno i nikako nismo  mogli stvoriti pas igru i doći do malo bolje gol šanse. Oni su imali jedan  udarac i na našu nesreću, lopta se odbila njihovom igraču koji je zabio  gol. U drugom poluvremenu smo morali ubaciti u višu brzinu, što nam  se na kraju isplatilo. Imali smo pobjedu u rukama, ali je nismo ostvarili  i mislim da možemo žaliti za tri boda.
Osvrnuo se Jelić i na tešku financijsku situaciju u klubu.
– Trebali smo dobiti ovu utakmicu da budemo malo mirniji zbog teške  financijske situacije. Moramo zahvaliti svim momcima koji igraju, jer  nismo primili plaće ne znam otkada. Jedva preživljavamo, jedva  igramo, jedva hodamo i ovo je rezultat toga.


Sutra Kup s Dugopoljem


Pred Zadranima je pravi radni  tjedan u kojem ih u četiri dana  očekuju dvije utakmice. Sutra u  pretkolu Kupa na Stanove dolazi  drugoligaš Dugopolje s Antom  Mišom na klupi. U 1. kolu Druge lige  Dugopolje je kod kuće pobijedilo  Međumurje (2:0). Utakmica se igra  u 20 sati na Stanovima, a pobjednik  će izboriti ulazak u šesnaestinu  finala najmasovnijeg domaćeg  klupskog natjecanja. U petak (20  sati) u 6. kolu Prve HNL Zadar je  gost Intera, nakon čega slijede dva  tjedna odmora, sve do 10. rujna  kada u Zadar dolazi Rijeka.


Zebić o jedanaestercu: Nisam vidio


Je li bio jedanaesterac ili  slobodan udarac na rubu šesnaesterca u 69. minuti bilo je  pitanje koje je najviše zanimalo  novinare nakon utakmice.
– Bio sam daleko, nisam mogao dobro vidjeti. Teško je bilo  što vidjeti kad se nalazite pored  terena, a valjda je bio jedanaesterac kad ga je sudac dosudio. Sve je to ipak u sudačkoj  domeni i žao mi je što nisam  mogao bolje vidjeti. Ako je bio  svaka mu čast, ako nije njemu  ide na dušu – kazao je Zebić.