Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zoran Mikulić na klupi umjesto Tomislava Šarića

21.08.2011. 22:00
Zoran Mikulić na klupi umjesto Tomislava Šarića


Kod nas u klubu su svi amateri, pa i trener. Mikulić je na to pristao, a ono što budemo mogli riješiti prema njemu to ćemo i učiniti – rekao je Marin Tomić, predsjednik Biograda


Zoran Mikulić novi je trener rukometaša Biograda.  Vijest je to koju je potvrdio  Marin Tomić, predsjednik  kluba.
– Prvu momčad preuzet će  Zoran Mikulić s kojim smo  brzo sve dogovorili. Tomislav Šarić, dosadašnji trener,  ostaje u klubu. Razgovarali  smo i s Rokom Palekom oko  preuzimanja prve momčadi,  no s obzirom na obveze koje  Paleka već ima, zaključili  smo da takvo što nije moguće – izjavio je Tomić.  Šarić je tako nakon 2006.  ponovno otišao s mjesta  prvog trenera nakon jedne  sezone. Prije pet godina  Šarić je Biograd ostavio na  drugom mjestu u Drugoj  ligi, a sada odlazi kao prvak  Druge lige – jug.
U Mikuliću u Biogradu  vide trenera koji će biti  veliko pojačanje u nastojanjima da momčad sačuva  prošle sezone izboreni status u Drugoj ligi.
– Mikulić je iskusan, kvalitetan i vrijedan trener koji  se zainteresirao za ono što  radimo u Biogradu. Kada je  riječ o Šariću njemu smo  zahvalni za prvo mjesto  koje je osvojio prošle sezone kada smo bili na vrhu  ljestvice gotovo od početka  do kraja sezone. No, Šarić  kaže kako se malo umorio i  za nas je najvažnije da on  ostaje na raspolaganju klubu – objasnio je Tomić.
Na pitanje kako je Grad  Biograd na Moru odgovorio  na zahtjeve rukometaša da  im se povećaju izdvajanja iz  gradskog proračuna Tomić  je odgovorio:
– Nama je grad poput  maćehe. Ništa od naših zahtjeva nije prihvaćeno i  krećemo u sezonu s onakvom financijskom podrškom Grada kakvu smo  imali i u Drugu ligi. Tvrdim  da je naš proračun dvostruko manji od najmanjeg  proračuna u ligi.
Pitanje je onda kako je  Biograd uspio iz Zadra dovesti Kristijana Brkljaču i  Ivana Cotu te vratiti u svoje  redove Ivana Abramovića i  Ivana Protegu iz Olimpije.  Dakako, i kako se financijski riješio Mikulićev angažman.
– Sve se radi na dragovoljnoj osnovi i nikome  nikakva primanja nisu  obećana. Za takvo što nemamo novaca. Kada je riječ  o Mikuliću ne radi se o  tome da smo s njime licitirali hoćemo li mu dati  ovoliko ili onoliko novca.  Kod nas u klubu su svi  amateri, pa i trener. Mikulić  je na to pristao, a ono što  budemo mogli riješiti prema  njemu to ćemo i učiniti. Bez  obzira na probleme s financijama u sezonu ćemo  ući spremni. Ako smo u tri  godine mogli napredovati tri  ranga zašto onda ne otići do  kraja pa preskočiti i Prvu  ligu – zaključio je Tomić u  svom prepoznatljivom  (pre)optimističnom tonu.  Tomić tako očito ne razmišlja o borbi za ostanak  već o pokušaju ulaska u  Premijer ligu! Koliko je sve  to realno pokazat će prvih  nekoliko kola.


Mikulić trenirao u Prvoj ligi




Zoran Mikulić je u sezoni 2004./05. najprije igrao za Zadar, a  potom, nakon ostavke Miroslava Čačića, i preuzeo prvu momčad.  Pokušao je Mikulić Zadru pomoći i kao igrač u posljednjem kolu  kvalifikacija u Solinu, no momčad iz Mocira na kraju se nakon samo  godinu dana iz Prve spustila u Drugu ligu. U Zadru je Mikulić radio s  Rokom Palekom, pomoćnim trenerom koji je bio zadužen za  kondicijsku pripremu igrača. Iako nije ostvario ostanak Mikulić je  Mocirama napravio veliki posao. Preuzeo je momčad nakon niza  poraza, bio blizu ostanka, ali je na kraju ostao kratak za jedan bod.  Baš kao i Paleka u pokušaju ulaska u Premijer ligu u sezoni 2009./10.  Sportskoj javnosti Mikulić je poznat kao hrvatski reprezentativac,  igrao je na poziciji desnog vanjskog, a najveći uspjeh s reprezentacijom mu je zlato s olimpijskih igara u Atlanti 1996. godine.  Nakon odlaska iz Zadra 2005. godine trenirao je trećeligaša Olimpiju  iz Vodica, gdje Mikulić i živi, a zapažen trag ostavio je za boravka na  klupi prvoligaša Splita.