Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Oko polja, preko rive, s ciljem na Kudelištu

Autor: Nenad Marčina

21.08.2013. 22:00
Oko polja, preko rive, s ciljem na Kudelištu


Nije bilo važno tko će stići prvi, već se pazilo da svi sudionici na cilj stignu zdravi i bez povreda. Za ovu prigodu turističko naselje Božava je dalo na raspolaganje svoje bicikle


U organizaciji Turističke zajednice Božava održana je 1. rekreativna biciklijada u Božavi, na Dugom otoku. Startnina je bila besplatna, a vozilo se od Božave do kontrolne točke kod tunela u Zagračini i natrag oko polja, preko rive, s ciljem na Kudelištu. Duljina staze je iznosila pet kilometara, što svakako znači da nije bila jako zahtjevna. Odnosno, prilagođena je bila svima – i amaterima i onima starije dobi te su je s lakoćom svladali oni najmlađi, kao i oni najstariji sudionici utrke.
Zaključak je organizatora i sudionika da je staza bila bajkovita, prolazilo se uz maslinike, u zraku je bio miris raznolikoga ljekovitog bilja, a blizina mora je davala dodatni ugođaj.
Na prvoj rekreativnoj biciklijadi, međutim, nije bilo važno tko će stići prvi, već se pazilo da svi sudionici na cilj stignu zdravi i bez povreda. Za ovu prigodu turističko naselje Božava je dalo na raspolaganje svoje bicikle.
Nije bilo padova ni nezgoda, jedino je jednom biciklistu pukao lanac. Po završetku je priređena mala fešta, na kojoj su, zahvaljujući velikodušnim sponzorima, organizatori podijelili vrijedne nagrade sudionicima.
Već ova prva biciklijada imala je međunarodni karakter, jer su natjecatelji bili iz različitih zemalja.