Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Puljić: Nećemo podcijeniti Zadar

Autor: Andrija Dešpoja

21.08.2013. 22:00
Puljić: Nećemo podcijeniti Zadar

Foto: PIXSELL



Definitivno se radi o opasnom protivniku koji dolazi rasterećen i takav je najopasniji – kazao je Puljić


Suparnik prvoligaša sa Stanova u večerašnjoj utakmici 7. kola Maxtv Prve lige je zagrebačka Lokomotiva. Lokosi su nastavili i ove sezone tamo gdje su stali u prošloj. Dobrim igrama kao i rezultatima nalaze se u samom vrhu poretka te su svakako u svojstvu favorita na travnjaku Maksimira gdje igraju svoje domaće utakmice.
Najadekvatniji sugovornik za najavu ovog dvoboja sigurno je bivši igrač Zadra Ante Puljić, koji posljednje dvije godine stanuje u Metropoli gdje je imao dva kraća razdoblja nastupanja za Dinamo, odakle je odlazio put Lokomotive koje je i sada član. Po njemu Lokomotiva je svakako veliki favorit u ovom dvoboju, no dosadašnji iznenađujući rezultati u prvih šest kola za Puljića vrijede kao upozorenje da neće biti nimalo lako protiv Zadrana.
– Želimo svakako protiv Zadra nastaviti u dobrom ritmu koji je malo prekinut prošlim porazom od Dinama. No taj poraz nije neko čudo s obzirom na to da se radi o našoj najjačoj momčadi, a sigurno veseli odlična igra i na kraju minimalan poraz. Bez obzira na taj poraz od Dinama, imali smo dosad sezonu za čistu peticu te puni samopouzdanja dočekujemo Zadar.
Zadrani, posebno nakon pobjede u Parku mladeži, nisu nimalo bezazlen protivnik.
– Definitivno se radi o opasnom protivniku koji dolazi rasterećen i takav je najopasniji. Pobjeda u Splitu pokazala je da je ove sezone liga kvalitativno zgusnuta te da nisu neke momčadi “topovsko meso”, kako su najavljivane prije početka lige. Zadrani su šesti na ljestvici što je dovoljno da ih se shvati vrlo ozbiljno i bit će za naš dobar rezultat neophodno da uđemo u dvoboj kako i uvijek ulazimo, čvrsto i agresivno te bez imalo popusta prema protivniku.
Od koga najviše strahujete u redovima vašega bivšeg kluba?
– Najviše nas treba zabrinjavati Želimir Terkeš. On je uistinu velika snaga Zadra, a bio je to dok sam i ja igrao na Stanovima. Njegova kvaliteta je što zna sačuvati loptu, stvoriti višak i izuzetno je nepredvidljiv kao napadač. Obranama zna stvoriti velike probleme te smatram da je u njemu ključ našeg uspjeha. Trener Ferdo Milin je, također donio neke novitete. Dao je priliku mnogim mladim igračima koji pokazuju iz utakmice u utakmicu da su dobar materijal, a definitivno je Milinova zasluga što Zadar igra puno atraktivniji nogomet koji vraća publiku na stadione. Stoga i ne čudi da u gostima uspijevaju češće nego prije doći do tri boda, jer ne dolaze se braniti već igrati nogomet – zaključio je Puljić.