U Maslenici i Jasenicama najviše gostiju od Domovinskog rata

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Po statističkim podacima koje je objavila Turistička zajednica Općine Jasenice dan 18. kolovoza bio je rekordan u razdoblju od Domovinskom rata, u Maslenici i Jasenicama je boravilo točno 1.210 gostiju. Od tog broja 907 je bilo stranih turista a 303 domaća turista.

- U Rovanjskoj i Maslenici je registrirano 800 ležajeva i 200 pomoćnih. Imamo 130 iznajmljivača i dva mala kampa, kazala je Nada Basa, direktorica TZO Jasenice.

Pritom je naglasila kako su dosad u Rovanjskoj, koja je smještena u uvali na samom kraju Podvelebitskog kanala, i u Maslenici s kristalno čistim morem boravila ukupno 8.200 gostiju, koji su ostvarili 88.000 noćenja.

- Od 8.200 gostiju bilo je 4.950 stranih gostiju koji su ostvarili 41.000 noćenja, dok je domaćih gostiju dosad bilo 3.250 s 47.000 noćenja, precizna je Basa.

Ostvarene turističke brojke rezultat su niza aktivnosti i drugih okolnosti, a uloženi trud se višestruko isplatio jer cjelokupno zadarsko područje prepoznato kao jedno od najpoželjnijih mediteranskih turističkih destinacija.

- Turistički rezultati, ostvareni u dosadašnjem dijelu godine, ispunjavaju naša očekivanja. Vjerujemo kako će se pozitivni turistički rezultati nastaviti do kraja kolovoza i u rujnu. Moramo se boriti i poštovati svakoga gosta, kaže Basa dodajući kako se općinska turistička zajednica prilagođava zahtjevima turističkog tržišta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno