Mlade obitelji s djecom vraćaju se u Zemunik

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
DAN OPĆINE ZEMUNIK
Zemuničani ne brinite se, Zadarska županija će riješiti slatki problem nedostatka mjesta za svu djecu u vrtiću, poručio je župan Božidar Longin
Velimir BRKIĆ
Na svečanu sjednicu došli su brojni gosti i uzvanici

Dan Općine Zemunika Donjega, koji se obilježava u povodu blagdana Kraljice mira - Kraljice Hrvata, i svečana sjednica Općinskoga vijeća, jučer su bili prigoda da načelnik Ivica Šarić nabroji poteškoće s kojima se susreću, da se pohvali sa svime što su ostvarili u zadnjih godinu dana te da najavi nove projekte, koji bi trebali osnažiti kvalitetu života ovog kraja.

- U vrijeme kad država demografski odumire, mi hvala Bogu širimo dječji vrtić jer imamo djece koja su zalog budućnosti i opstojnosti, kazao je Šarić.

Razlog je, kaže, da je u Zemunik doselilo deset obitelji s djecom, a najavljen je i povratak ovdašnjih mladih obitelji iseljenih u Zadar i drugdje.

Opet će biti "vrata Zadra"

- Na neki način to je i potvrda kvalitete rada općinske uprave u prethodnom razdoblju, ponosan je Šarić, načelnik u drugom mandatu.

Najavio je i konačno uređenje Trga dr. Franje Tuđmana u centru Zemunika Donjeg, nastavak radova na Sportskom centru Smrdelj i drugo.

- Na današnji dan protekle godine otvorili smo pročistač otpadnih voda na Tromilji u vrijednosti od preko pet milijuna kuna, a ove godine smo u gustoj konkurenciji prošli na mjeri 7.4.1. kod Agencije za plaćanje u poljoprivredi. Odobren nam je projekt kanalizacijskog spoja na zonu Zemunik Gornji u vrijednosti od dva milijuna kuna, obznanio je Šarićdodavši kako će se uskoro objaviti natječaj za izvođača radova.

U tijeku su radovi na podvožnjaku na sletno-uzletnoj pisti Zračne luke Zadar u vrijednosti od 26 milijuna kuna bez PDV-a.

- Zemunik će opet biti 'vrata Zadra'. Prometnica je zatvorena u travnju 2010., vjerujem da će otvorenje biti na današnji dan iduće godine, optimističan je Šarić.

Usvojene su izmjene i dopune Prostornog plana uređenja, kao i UPU za poslovnu, turističku i društvenu zonu na lokaciji Piket, prvenstveno zbog izgradnje poljoprivredno-edukacijskog centra.

- Nakon brojnih zastoja nastavljeni su radovi na katastarskoj izmjeri k.o. Zemunik. Sljedeći četvrtak dolazi ekipa geodeta, javite se svi kojima parcele nisu označene, izmjerene, preskočene ili krivo izmjerene, pozvao je zemunički načelnik.

Shodno važećem Programu održivog razvoja lokalne zajednice, Općina spada u treću skupinu. To je nelogično i nepravedno jer u startu smo odmah 10 bodova iza onih lokalnih jedinica u drugoj skupini. Ministrica Gabrijela Žalac je najavila razvrstavanje prema indeksu razvijenosti, neka bude što prije, poželio je Šarić te je napomenuo kako Općina skrbi o novorođenoj djeci, učenicima, studentima, starima, nemoćnima i o udrugama.

Nagrade

Općinsku nagradu dobio je Jakov Marušić, učenik godine u OŠ Zemunik, sin Ane i Zorana Marušića. Sjednicom je predsjedao Josip Krnčević, dok je hrvatsku himnu otpjevala ženska klapa Kandelora. Nazočnima su se obratili Grozdana Perić, saborska sabornica i Božidar Longin, zadarski župan.

- Zemuničani ne brinite se, Zadarska županija će riješiti slatki problem nedostatka mjesta za svu djecu u vrtiću, najavio je Longin, koji je kasnio na sjednicu zbog obilaska brojnih opožarenih lokacija.

Prije svečane sjednice Općinskog vijeća i svete mise zadušnice za sve poginule u Domovinskom ratu, koju je predvodio župnik don Jerko Vuleta, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod centralnog križa na mjesnom groblju sv. Kata i kod spomen-obilježja u centru Zemunika u znak sjećanja na poginule branitelje.

Danas se u 10.30 održala svečana misa s procesijom, a večeras je na rasporedu zabava uz bend Kumovi i DJ Justina.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)