Puca koalicija sa Akcijom mladih - Most osnovao vlastiti klub vijećnika!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Most se želi ograditi od načina rada koalicijskog partnera
Klub vijećnika Mosta odsad u Županijskoj skupštini tako djeluje sa četiri vijećnika, a odluka o samostalnom klubu pala je nakon sve češćih svađa zbog načina na koji djeluju vijećnici Akcije mladih
Arif SITNICA
Neslaganje između Mosta i AM-a zasad je eskaliralo samo u Županijskoj skupštini

Bilo je samo pitanje dana kada će "puknuti" između Mosta i Akcije mladih. Naime, sukob ove dvije političke opcije u Zadarskoj županiji ovih je dana kulminirao toliko da je Most osnovao vlastiti Klub vijećnika!

U Skupštini Zadarske županije tako više nema Kluba vijećnika Mosta i Akcije mladih, već svaka stranka ima vlastiti klub. Ovu su nam informaciju potvrdili u lokalnoj organizaciji Mosta koja još od prošle sjednice u Županijske skupštine djeluje samostalno. Koalicija i dalje postoji, ali sudeći po onome što su nam rekli u Mostu, više na papiru nego u stvarnosti jer neki članovi Mosta i Akcije mladih međusobno uopće više ne razgovaraju.

Klub vijećnika Mosta odsad u Županijskoj skupštini tako djeluje sa četiri vijećnika, a odluka o samostalnom klubu pala je nakon sve češćih svađa zbog načina na koji djeluju vijećnici Akcije mladih.

Do sukoba je došlo nakon zadnje sjednice Skupštine na kojoj su vijećnici Mosta pohvalili županijsku Agenciju za ruralni razvoj (AGRRA-u), zbog njenih izvrsnih rezultata. Naime, Mostov županijski vijećnik Ivan Matić na sjednici je istaknuo marljivost njenih djelatnika, ostajući dosljedan svom političkom stavu kako kako nije bitno koji stranački dužnosnik vodi neku županijsku ustanovu, ako ostvaruje dobre rezultate:

- Pohvalio sam AGRRA-u jer mi koji živimo u ruralnim dijelovima županije najbolje znamo kako rade njihovi djelatnici i koliko su važni nama koji ne živimo u gradu. Problem Zadarske županije je što ona u stvarnosti funkcionira samo do Crnog, a ne do Srba, a AGRRA je jedna od rijetkih ustanova koja nas se sjeti. Njihovi djelatnici znaju svako selo u županiji, operativni su i maksimalno nam pomažu. Sretni smo da nas se barem netko sjeti, pa kakve onda veze ima tko vodi agenciju i koja je stranka na vlasti, kada u ovom slučaju ovako dobro rade. Nama koji živimo po okolnim mjestima najmanje je važno u kojoj je stranci onaj tko nam pomaže - kaže Matić dodajući kako vjeruje da će, i nakon pohvale AGRRA-i, s Akcijom mladih surađivati kao i dosad.

Naime, Mostov je vijećnik i dosad poručivao da, iako je član Mosta, "smatra da na stranu treba maknuti stranačke dresove i ambleme, jer stranke ne smiju i ne mogu biti važnije od našeg grada i ljudi koji ovdje žive". No, pohvalom AGRRA-e na sjednici Skupštine očito je dodatno "zasolio ranu" Akciji mladih, čiji vijećnici ni u ludilu neće pohvaliti HDZ- ovu vlast, makar ovi napravili nešto dobro.

Upravo tu je i "puklo", kažu nam neslužbeno u Mostu, koji pak želi ostati dosljedan u svojim stavovima da, ako vlast nešto napravi dobro, to i treba pohvaliti, a ne već unaprijed biti protiv. Mostovi vijećnici žele biti konstruktivni i raditi na dobrobit grada i županije, umjesto bojkotiranja svakog dogovora samo zato što nešto predlaže vladajuća stranka.

Opširnije u današnjem tiskanom izdanju

 

 

 

 

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika mete
Moja poruka MOST-u: Što dalje od "Akcije mladih" ali i HDZ-a.