Vatrena fronta kod Lišana Ostrovičkih guta sve pred sobom

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Zračne snage cijeli dan na požarištima u Dalmaciji
Autor: 
Zvonko KUCELIN
Kanaderi su tijekom cijelog dana angažirani na gašenju požara u Dalmaciji

Protupožarne Zračne snage iz 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) u Zemuniku u utorak tijekom cijelog dana angažirane su na gašenju požara u Dalmaciji.

Požarište Kistanje-Đevrske spojilo se s onim u naselju Ostrovica kod Lišana Ostrovičkih u jednu vatrenu frontu i zračne snage ulažu maksimalne napore u obrani naselja i kuća, priopćeno je kasno popodne iz Ministarstva obrane RH.

Airtractor AT-802 cijeli dan natapa požarište Pristeg, čuvajući sigurnom trasu autoceste A1 Zagreb-Split, a svoja djelovanja proteže i do graničnih područja koja su označena minski sumnjivim.

U međuvremenu pojavio se novi požar u Zatonu kod Šibenik, kojeg su dva kanadera CL-415 brzo stavila pod nadzor gasitelja.

Novi požari izbili su i na lokaciji Lećevica u zaleđu planine Kozjak, gdje je odmah upućen kanader, a kod Imotskog požar gase dva helikoptera Mi-8 MTV.

Na požarištima je osim zračnih snaga angažirano i 96 pripadnika Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske kopnene vojske OS RH - i to na požarištu Lišnjak Drniš i 72 pripadnika na požarištima Kožlovac, Kolarna i Lepuri kod Benkovca.

U pripravnosti za angažman na terenu je 189 pripadnika koji su smješteni u vojarnama u Benkovcu, Sinju, Kninu i „Lori“ u Splitu. Također, 210 pripadnika je u pričuvi za mogući angažman, koji su smješteni u vojarnama u Vinkovcima, Petrinji, Gospiću i Našicama.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)