Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Preški “Pozdrav ljetu” uz koncertnu posvetu Led Zeppelinima

23.08.2018. 06:45
Preški “Pozdrav ljetu” uz koncertnu posvetu Led Zeppelinima


Za kraj ljeta, barem onog udarnog, turističkog dijela, TZO Preko organizira 24. kolovoza glazbenu večer posvećenu legendarnoj britanskoj rock-grupi Led Zeppelin.
– Program “Pozdrav ljetu” organiziramo prvi put i voljeli bismo svake godine sezonu završiti velikom feštom u središtu Preka, a na prvoj nam u goste dolazi ukrajinska grupa Zeppelin Strasse Lviv koja izvodi program Tribute to Led Zeppelin. Nastavak je to nedavno započete suradnje Općine Preko, Turističke zajednice Općine Preko, Udruge Bila Hrvatska i grada Lavova iz Ukrajine, kaže Ivan Košta, direktor TZO Preko, te najavljuje kako će Općina Preko od 21. do 23. rujna u gradu Lavovu predstaviti svoju kulturnu i turističku ponudu na „Danima Hrvatske“, koje već nekoliko godina organizira Udruga Bila Hrvatska.
U grupi Zeppelin Strasse Lviv sviraju glazbenici s dugogodišnjim iskustvom koji nastupaju u Ukrajini, ali i diljem Europe, a sada prvi put dolaze u Hrvatsku.
Podsjetit će nas na najveće hitove legendarnih Zeppelina objavljenih na devet studijskih albuma, poput “Whole Lotta Love”, “Black Dog”, “Rock and Roll”, “Stairway to Heaven”, “Kashmir”…
Britanski bend Led Zeppelin osnovan je 1968. godine u Londonu. Grupu su činili gitarist Jimmy Page, pjevač Robert Plant, basist i klavijaturist John Paul Jones i bubnjar John Bonham. S oko 300 milijuna prodanih albuma, jedan su od komercijalno najuspješnijih i najpopularnijih rock-sastava u povijesti. Imaju status pionira heavy metala, iako je njihov jedinstveni stil proizašao iz širokog spektra glazbenih utjecaja, uključujući i folk.
Od kraja 60-ih i tijekom 70-ih Led Zeppelin bili su najveća svjetska koncertna atrakcija izvodeći stotine rekordno rasprodanih koncerata na najvećim stadionima i dvoranama diljem svijeta. Grupa ne postoji od 1980. godine nakon tragične smrti bubnjara Johna Bonhama. Godine 1995. primljeni su u Rock ‘n’ Roll kuću slavnih.
Koncert u Preku počinje u 21 sat na ljetnoj pozornici na Mulu, a organizatori se nadaju da će privući i posjetitelje iz Zadra jer posljednji trajekt iz Preka kreće pola sata poslije ponoći.