Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tri brata Klarica zajedno proslavili po 40 godina braka

23.08.2018. 08:15
Tri brata Klarica zajedno proslavili po 40 godina braka


Život piše priče, ponekad i bajke. Da tri brata ljube i vole svoje izabranice točno po 40 godina dokaz su Klarice iz Raštevića – Milan, Slavko i Marinko koji su zajedno proslavili 40-godišnjice braka sa svojim suprugama – Ivankom, Marijom i Dragicom.


Trostruka proslava
Ljubav nema kraja, trostruka proslava četiri desetljeća braka održana je u Klaričinim dvorima zajedno s 11 djece, 18 unučadi, rodbinom i kumovima, uz bogat stol i živu glazbu.
– Nas tri brata oženili smo se prije 40 godina, točnije 1978. Drago nam je da ovo veselje možemo podijeliti s našim najdražima, kazao je domaćin, najmlađi brat Marinko službenog imena Željko, dodavši kako su im roditelji Ivica i Mara podarili i tri sestre.
Najstariji brat Milan Klarica (66) u braku s tri godine mlađom suprugom Ivankom iz Klisa ima troje djece te četvero unučadi.
– U Melburnu u Australiji sam već 48 godina, od 1970. U braku treba biti razuman, ne svađati se, biti tolerantan, poštivati se jer i tako bude po ženinoj volji, kaže Milan, pravi veseljak.
Slavko Klarica (65) cijelog života je ugostitelj, od 1973. godine. Nakon školovanja radio je u zadarskom Boriku, potom ga put za stalno odvodi u Zagreb. Konobarenje započinje u hotelu Intercontinental, sadašnji Westin, potom radi u ribljem restoranu Jadran, da bi nakon toga 18 godina držao vlastiti restoran Šport u Maksimirskoj.
– Supruga Marija moja je snaga i oslonac sve ove godine. Želja nam je da imamo zdravlja i da nam djeca, unučad i obitelj budu zdrava, poručio je Slavko, otac četvero djece i djed petero unučadi.


"Bio i ostao moj čovik"
Marinko Klarica je najmlađi brat, ima 57 godina. Svoju godinu dana stariju sumještanku Dragicu rođenu Brkljača, u kuću je doveo tri tjedna prije nego je navršio 17 godina, a djedom postao tri tjedna nakon što je navršio 40 godina. Marinko i Dragica imaju četvero djece i devetero unučadi.
– Poštujemo se i volimo, živimo za svoju djecu i unuke koji su naš najveći ponos. Za svoju suprugu imam samo komplimente, lijepo nam je i nadam se da će biti i ubuduće, ističe slavljenik Marinko.
Pomiješani osjećaji, smijeh i suze radosnice, na okupu su obitelj i prijatelji ispunjenih srca.
– U mom Marinku sam našla sve što mi je trebalo, uvijek smo vedri i veseli, a on je bio i ostao moj čovik, veliki kavalir, s ljubavlju će slavljenica Dragica.
Na bogatom slavljeničkom stolu bilo je pečene janjetine i odojka s ražnja kao i lovačkog gulaša te posebno slasna delicija iz dvometarske peke s kojom je KUD Branimir iz Benkovca pripremio prisnac za Guinnessovu knjigu rekorda.
– Ispod divovske peke su janje i čak četiri pulastra-pivca, otkriva Tomislav Klarica, benkovački dogradonačelnik.
Nadaleko se širio miris jedinstvene delicije i atmosfera bratstva, bračne sloge i ljubavi.