Tri brata Klarica zajedno proslavili po 40 godina braka

Slika korisnika valentinam
RAŠTEVIĆKA BAJKA
Nas tri brata oženili smo se prije 40 godina, točnije 1978. Drago nam je da ovo veselje možemo podijeliti s našim najdražima, kazao je domaćin, najmlađi brat Marinko
Velimir Brkić
Klarice slavljenici s djecom, unučadi i rodbinom

Život piše priče, ponekad i bajke. Da tri brata ljube i vole svoje izabranice točno po 40 godina dokaz su Klarice iz Raštevića - Milan, Slavko i Marinko koji su zajedno proslavili 40-godišnjice braka sa svojim suprugama – Ivankom, Marijom i Dragicom.

Trostruka proslava

Ljubav nema kraja, trostruka proslava četiri desetljeća braka održana je u Klaričinim dvorima zajedno s 11 djece, 18 unučadi, rodbinom i kumovima, uz bogat stol i živu glazbu.

- Nas tri brata oženili smo se prije 40 godina, točnije 1978. Drago nam je da ovo veselje možemo podijeliti s našim najdražima, kazao je domaćin, najmlađi brat Marinko službenog imena Željko, dodavši kako su im roditelji Ivica i Mara podarili i tri sestre.

Najstariji brat Milan Klarica (66) u braku s tri godine mlađom suprugom Ivankom iz Klisa ima troje djece te četvero unučadi.

- U Melburnu u Australiji sam već 48 godina, od 1970. U braku treba biti razuman, ne svađati se, biti tolerantan, poštivati se jer i tako bude po ženinoj volji, kaže Milan, pravi veseljak.

Slavko Klarica (65) cijelog života je ugostitelj, od 1973. godine. Nakon školovanja radio je u zadarskom Boriku, potom ga put za stalno odvodi u Zagreb. Konobarenje započinje u hotelu Intercontinental, sadašnji Westin, potom radi u ribljem restoranu Jadran, da bi nakon toga 18 godina držao vlastiti restoran Šport u Maksimirskoj.

- Supruga Marija moja je snaga i oslonac sve ove godine. Želja nam je da imamo zdravlja i da nam djeca, unučad i obitelj budu zdrava, poručio je Slavko, otac četvero djece i djed petero unučadi.

"Bio i ostao moj čovik"

Marinko Klarica je najmlađi brat, ima 57 godina. Svoju godinu dana stariju sumještanku Dragicu rođenu Brkljača, u kuću je doveo tri tjedna prije nego je navršio 17 godina, a djedom postao tri tjedna nakon što je navršio 40 godina. Marinko i Dragica imaju četvero djece i devetero unučadi.

- Poštujemo se i volimo, živimo za svoju djecu i unuke koji su naš najveći ponos. Za svoju suprugu imam samo komplimente, lijepo nam je i nadam se da će biti i ubuduće, ističe slavljenik Marinko.

Pomiješani osjećaji, smijeh i suze radosnice, na okupu su obitelj i prijatelji ispunjenih srca.

- U mom Marinku sam našla sve što mi je trebalo, uvijek smo vedri i veseli, a on je bio i ostao moj čovik, veliki kavalir, s ljubavlju će slavljenica Dragica.

Na bogatom slavljeničkom stolu bilo je pečene janjetine i odojka s ražnja kao i lovačkog gulaša te posebno slasna delicija iz dvometarske peke s kojom je KUD Branimir iz Benkovca pripremio prisnac za Guinnessovu knjigu rekorda.

- Ispod divovske peke su janje i čak četiri pulastra-pivca, otkriva Tomislav Klarica, benkovački dogradonačelnik.

Nadaleko se širio miris jedinstvene delicije i atmosfera bratstva, bračne sloge i ljubavi.

 

 

 

 

Ocjena: 
Prosječno: 3 (4 glasova)