Uskoro će skoro cijeli Smiljevac imati kanalizaciju, posao od četiri milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
OTVARANJE PONUDA ZA IZVOĐAČA RADOVA
Sukladno zakonu proveli smo uspješno savjetovanje s javnošću i nakon toga raspisali natječaj kako bismo zaokružili tu priču i cijeli taj dio grada spojili na sustav odvodnje. Radovi bi mogli započeti već početkom listopada, kaže Peronja
Arhiva ZL
Grgo Peronja, direktor Odvodnje

 U prostorijama zadarske komunalne tvrtke Odvodnja d.o.o. u četvrtak se otvaraju ponude za radove na izgradnji sekundarne kanalizacijske mreže na području Mjesnog odbora Smiljevac, čija je procijenjena vrijednost četiri milijuna kuna. Natječaj je raspisan i objavljen u elektroničkom oglasniku javne nabave RH 19. srpnja, a odnosi se na IV. fazu radova na sekundarnoj kanalizacijskoj mreži u tom južnom dijelu grada, kojom je u cijelosti ili djelomično obuhvaćeno devet ulica.

- Nakon dovršetka III. faze radova na izgradnji sustava odvodnje u tom dijelu grada ostalo nam je još nekoliko manjih ulica ili dijelova ulica koje nisu tada mogle biti spojene. Sukladno zakonu proveli smo uspješno savjetovanje s javnošću i nakon toga raspisali natječaj kako bismo zaokružili tu priču i cijeli taj dio spojili na sustav odvodnje. Ukoliko ne bude nekih problema, žalbi i slično, očekujemo kako bi radovi mogli započeti već početkom listopada, kaže Grgo Peronja, direktor Odvodnje d.o.o. napominjući kako se radi o dvije veće ulice i sedam manjih. Konkretno, radovi će se izvoditi u Ulici Ante Trumbića i tri odvojka iz te ulice prema Ulici Ante Starčevića koja nisu mogla biti obuhvaćena u sklopu radova na mreži odvodnje u obližnjoj Ulici Petra Skoka prije nekoliko godina. Jedna od tih ulica je Ježićeva, a radovi će se izvoditi i u dijelu Ulice kneza Novaka Krbavskog, te Zatonskoj, Virskoj, Lopašićevoj i dva odvojka koja nemaju ime, a nalaze se uz potok Ričinu, nedaleko od pročišćivača Centar.

- Kad okončamo te radove, područje MO Smiljevac bit će u cijelosti pokriveno mrežom odvodnje i naš zadatak će tu potom biti samo održavanje i eventualno prikopčavanje novih korisnika na sustav, istaknuo je Peronja napominjući kako nakon otvaranja ponuda teče rok od 15 dana za eventualne žalbe, ali i pregled pristigle dokumentacije kako bi se odabrao najpovoljniji izvođač radova. Potom slijedi potpisivanje ugovora u sklopu čega izvođač mora predati operativni plan te ovisno o potrebi pobrinuti se za organizaciju regulacije prometa za vrijeme trajanja radova, izmještanje autobusnih stajališta i slično.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)