Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Uskoro će skoro cijeli Smiljevac imati kanalizaciju, posao od četiri milijuna kuna

23.08.2018. 08:45
Uskoro će skoro cijeli Smiljevac imati kanalizaciju, posao od četiri milijuna kuna


 U prostorijama zadarske komunalne tvrtke Odvodnja d.o.o. u četvrtak se otvaraju ponude za radove na izgradnji sekundarne kanalizacijske mreže na području Mjesnog odbora Smiljevac, čija je procijenjena vrijednost četiri milijuna kuna. Natječaj je raspisan i objavljen u elektroničkom oglasniku javne nabave RH 19. srpnja, a odnosi se na IV. fazu radova na sekundarnoj kanalizacijskoj mreži u tom južnom dijelu grada, kojom je u cijelosti ili djelomično obuhvaćeno devet ulica.
– Nakon dovršetka III. faze radova na izgradnji sustava odvodnje u tom dijelu grada ostalo nam je još nekoliko manjih ulica ili dijelova ulica koje nisu tada mogle biti spojene. Sukladno zakonu proveli smo uspješno savjetovanje s javnošću i nakon toga raspisali natječaj kako bismo zaokružili tu priču i cijeli taj dio spojili na sustav odvodnje. Ukoliko ne bude nekih problema, žalbi i slično, očekujemo kako bi radovi mogli započeti već početkom listopada, kaže Grgo Peronja, direktor Odvodnje d.o.o. napominjući kako se radi o dvije veće ulice i sedam manjih. Konkretno, radovi će se izvoditi u Ulici Ante Trumbića i tri odvojka iz te ulice prema Ulici Ante Starčevića koja nisu mogla biti obuhvaćena u sklopu radova na mreži odvodnje u obližnjoj Ulici Petra Skoka prije nekoliko godina. Jedna od tih ulica je Ježićeva, a radovi će se izvoditi i u dijelu Ulice kneza Novaka Krbavskog, te Zatonskoj, Virskoj, Lopašićevoj i dva odvojka koja nemaju ime, a nalaze se uz potok Ričinu, nedaleko od pročišćivača Centar.
– Kad okončamo te radove, područje MO Smiljevac bit će u cijelosti pokriveno mrežom odvodnje i naš zadatak će tu potom biti samo održavanje i eventualno prikopčavanje novih korisnika na sustav, istaknuo je Peronja napominjući kako nakon otvaranja ponuda teče rok od 15 dana za eventualne žalbe, ali i pregled pristigle dokumentacije kako bi se odabrao najpovoljniji izvođač radova. Potom slijedi potpisivanje ugovora u sklopu čega izvođač mora predati operativni plan te ovisno o potrebi pobrinuti se za organizaciju regulacije prometa za vrijeme trajanja radova, izmještanje autobusnih stajališta i slično.