Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Dvojica Zadrana napali četvoricu gostiju iz Nizozemske

22.08.2019. 19:21
Dvojica Zadrana napali četvoricu gostiju iz Nizozemske


Dvojica Zadrana, 32-godišnjak i 38-godišnjak, privedeni su kasno poslijepodne na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru zbog fizičkog napada na četvoricu državljana Nizozemske, od kojih su dvojica podrijetlom iz BiH, istog dana oko 5 sati u Ulici Stratico kod stare Tehničke škole. Sonja Šimurina iz PU zadarske potvrdila nam je kako je u napadu lakše ozljede zadobio 25-godišnji državljanin Nizozemske, dok je oštećenima teleskopskom palicom oštećen osobni automobil.
– Spomenutu dvojicu Zadrana priveli smo u četvrtak poslijepodne, a nakon završenog kriminalističkog istraživanja protiv njih smo podnijeli optužne prijedloge. Zadranin u dobi od 32 godine je prijavljen po dvije osnove, za naročito drsko ponašanje i za prekršaj iz Zakona o oružju zbog nasilne uporabe teleskopske palice koja mu je oduzeta, a 38-godišnjak zbog naročito drskog ponašanja, kazala je Šimurina dodajući kako su se dvojica Zadrana najprije verbalno, a potom i fizički sukobili s četvoricom državljana Nizozemske, nakon čega su se udaljili. Oštećeni su, dodala je, upućeni na pružanje liječničke pomoći.
Prema neslužbenim informacijama do sukoba je došlo na povratku s noćnog izlaska, a gosti iz Nizozemske su policijskim službenicima kazali kako su napadače prije sukoba vidjeli u obližnjem noćnom klubu gdje su radili kao zaštitari, no u PU zadarskoj to nisu mogli potvrditi.