Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

MALI NOGOMET Najbolja Udruga 112. brigade

22.08.2019. 11:11
MALI NOGOMET Najbolja Udruga 112. brigade


Na Gradskom stadionu u Benkovcu odigran je osmi tradicionalni malonogometni turnir braniteljskih udruga Zadarske županije, kojeg je organizirala UHDDR-a Benkovac. Prije početka turnira predstavnici svih braniteljskih udruga zajedno s najvišim predstavnicima Grada Benkovca, odali su počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, pred spomen obilježjem na Trgu dr. Franje Tuđmana. Tijekom postrojavanja sastava na gradskom stadionu, u ime organizatora sve sudionike pozdravio je predsjednik UHDDR Benkovac Nediljko Genda te Dario Dujić, tajnik UHDDR RH i gradonačelnik grada Benkovca Tomislav Bulić. Svi govornici su naglasili da su hrvatski branitelji zaglavni kamen države Hrvatske i da je sve više onih koji omalovažavaju hrvatske branitelje, a samim tim i njihove zasluge u Domovinskom ratu.
– Hrvatski branitelji, vi ste ponos i dika hrvatskog naroda i nikada i ni pred kim nemojte pognuti glavu – rekao je Dujić.
Gradonačelnik Bulić se lijepim riječima obratio hrvatskim braniteljima, dao veliku potporu ovom okupljanju i proglasio turnir otvorenim.
Turnir se igrao u duhu zajedništva i prijateljstva među hrvatskim braniteljima, ali kada je lopta krenula s centra, želja za pobjedom ipak je nabujala do samog vrhunca. Sve momčadi su prikazale odličan nogomet jer su mahom nastupili bivši vrsni malonogometni majstori. Na turniru je nastupilo osam sastava raspoređene u dvije skupine. Snage su odmjerili USPDR Poskoci, Grad Benkovac, UHDDR Benkovac, VOMP Tenkisti, Udruga 112. brigade, URVDR 4. GBR, URVDR Tigrovi, UHRVDR 9. GBR Vukovi. Nakon razigravanja po skupinama odigrane su utakmice za treće mjesto i finale. U utakmici za treće mjesto sastav UHDDR Benkovac je tijesno pobjedio UHRVDR 9. GBR Vukovi s 2:1
U finalu su se sastali Poskoci i 112. brigada. U zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici s puno prilika nije bilo pobjednika, završeno je 1:1 pa se pristupilo izvođenju penala. U ruletu penala spretniji i sretniji bili su igrači 112. brigade i konačnim rezultatom 4:3 zasluženo su podigli pobjednički pokal. Na kraju su dodijeljeni i vrijedni pokali i zahvalnice najuspješnijim ekipama i pojedincima. Domaćin i organizator se potrudio da cijelo vrijeme svi sudionici i gosti te posjetitelji imaju okrijepu.