Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

SREBRNI JUBILEJ TV Diadora snimala emisiju o Zadarskom listu

22.08.2019. 07:00


U povodu 25. obljetnice izlaženja Zadarskog lista, kolege iz Televizije Diadora, predvođeni urednicom emisije »Naša baština« Vesnom Benić, posjetili su jučer redakciju naših novina. Posjet je bio radne naravi jer će uskoro jedno od sljedećih izdanja vrlo popularne emisije »Naša baština« biti posvećena upravo radu zadarskih dnevnih novina koje držite u rukama, a koje u 2019. godini obilježavaju četvrt stoljeća svog izlaženja.
Urednica TV emisije Vesna Benić intervjuirala je tim povodom osnivača i prvog glavnog urednika Zadarskog lista Nedjeljka Jusupa te aktualnog direktora i šefa redakcije Šenola Selimovića koji su govorili o sadašnjem radu i značenju ovih novina u životu žitelja grada i županije kao i o povijesnom razdoblju od nastanka lista još u tijeku Domovinskog rata pa sve do današnjih dana.
Aktualni glavni urednik Šenol Selimović naglasio je tijekom snimanja da je Zadarski list najrelevantnije autentično glasilo Zadrana i žitelja Zadarske županije jer po broju i kvaliteti lokalnih vijesti i tema višestruko nadmašuje sve ostale medije čije su centrale izvan našega grada. Bez Zadarskog lista, javna dimenzija našeg svakodnevnog života, kulture, politike, gospodarstva, obrazovanja, udruga, pojedinaca, događaja – bila bi nepovratno osiromašena, naglasio je između ostalog Selimović zahvalivši kolegama iz TV Diadora što su emisijom o Zadarskom listu u povodu 25. godišnjice njegova izlaženja iskazali profesionalnu i kolegijalnu solidarnost i suradnju s jedinim dnevnim listom koji u svome nazivu sadrži ime grada u kojemu izlazi.
Nedjeljko Jusup, prvi glavni urednik Zadarskog lista koji je jedno vrijeme uz tu dužnost obavljao i onu direktora lista, osvrnuo se na zanimljiv i bogat povijesni put nastanka i razvitka lista koji je u ovih 25 godina postao jednom od nezaobilaznih odrednica kulturnog identiteta suvremenog grada Zadra, Zadarske županije i njihova sveukupnog javnog života.
Veselimo se gledanju »Naše baštine« na TV Diadora posvećene Zadarskom listu – izvorno zadarskome mediju koji će u studenome proslaviti svoj 25. rođendan.