Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Toni Matešić naslijedit će Mariju Maziju

22.08.2019. 11:40
Toni Matešić naslijedit će Mariju Maziju


Iako je već u prošloj sezoni desetak dana službeno bio trener prve ekipe Ženskog košarkaškog kluba Zadar, u novoj sezoni to će biti i službeno. Nakon dugog niza godina najbolji zadarski ženski sportski kolektiv u novu sezonu ulazi s novim trenerom. Toni Matešić novi je prvi trener, dok će Marija Mazija ostati u ekipi i to kao pomoćna trenerica.
-Vjerujem da neće biti nikakvih problema u našoj suradnji. Već dugo surađujemo i sve je do sada bilo u redu, tako da ne sumnjam da će tako biti i sada – istaknuo je Matešić, koji se idućih dana mora pošteno pozabaviti slaganjem rostera, s obzirom da pripreme trebaju brzo početi, a roster Zadra je poprilično tanak u ovom trenutku.
– Ostali smo bez nekih igračica. Ana Mandić je otišla u Zagreb na studij i tamo će igrati za Medveščak. Lara Nikpalj vjerojatno završava karijeru, a s ostalim djevojkama ovih dana vodimo razgovore. Dobro je da su Anđela Oštrić i Nika Jelenković ostale,
U idućoj sezoni, Matešić ističe, najvažniji cilj će biti ostanak. Liga se smanjila na deset klubova, a večina ekipa se pošteno pojačava.
– Primarni cilj će biti ostanak, pošto se svi pojačavaju, a mi tek slažemo roster. Dubrovnik je potpisao trenera Medveščaka Braslava Turića i najbolju igračicu. Šibenik je potpisao tri nove igračice, zagrebački klubovi su uvijek jaki. Svakako nas očekuje vrlo izazovna sezona.
ŽKK Zadar u najelitnijem rangu hrvatske ženske košarke igra niz godina. Mnogo češće su Zadranke na vrhu, nego u realnoj borbi za ostanak. Prošle sezone dohvatile su doigravanje te u polufinalu ispale od Medveščaka. Tri godine ranije su igrale i finale. No, financijske mogućnosti ipak diktiraju roster, pošto Zadar nema novaca za pojačanja sa strane. Roster se sklapa sa zadarskim košarkašicama, a eventualno se priključi neka djevojka koja dolazi u Zadar na studij, a redovito barem nekoliko kadetkinja i juniorki pupunjavaju krug igračica. Vjerojatno će biti tako i ove sezone, no ipak očekujemo da Zadar složi ekipu koja če biti konkurentna i koja će ostati u ligi.
– Dat će mo sve od sebe. Meni je prije svega čast biti ovdje i čast biti trener ekipe s takvom tradicijom – dodao je Matešić.