U zadarskoj bolnici dovoljno zaliha krvi i krvnih pripravaka

Slika korisnika mkvanja
Zahvaljujući dobrovoljnim darivateljima krvi
Tijekom ljeta nije bilo nestašica krvi i kolovoz je za sada po tom pitanju nikad bolji. Donacije su redovite, te nam ne nedostaje krvi i krvnih pripravaka, kaže voditeljica Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar dr. Marijana Nadinić, spec. transfuziologije
Vedran SITNICA
Darivateljima ide zahvala za humane donacije

Iako su zalihe krvi i krvih pripravaka tijekom ljetnih mjeseci, zbog povećanog broja turista i učestalih prometnih nesreća, uobičajeno na nižim razinama nego u ostatku godine, ovogodišnja ljetna sezona po tom pitanju u Općoj bolnici Zadar prolazi bez poteškoća. Kako doznajemo na Odjelu za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar, tijekom ljeta nije bilo nestašica krvi zbog čega bi se morali odgađati kirurški postupci. Za razliku, primjerice, od KBC-a Split iz kojeg ovih dana upućuju apele darivateljima krvi jer su zalihe krvi u splitskoj bolnici dodatno opteretile brojne tragedije i značajan priliv turista, kao i smanjeni broj tamošnjih akcija DDK, te im nedostaju sve krvne grupe, u zadarskoj bolnici je situacija dobra.
- Tijekom ljeta nije bilo nestašica krvi i kolovoz je za sada po tom pitanju nikad bolji. Donacije su redovite, te nam ne nedostaje krvi i krvnih pripravaka, kaže voditeljica Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar dr. Marijana Nadinić, spec. transfuziologije. U bolnici se ujedno zahvaljuju svim dobrovoljnim darivateljima krvi koji su pomogli da zadarska bolnica u ljetnim mjesecima ne oskudijeva s krvi i krvnim prihpravcima koji se osiguravaju zahvaljujući ovim životno važnim humanim donacijama.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno