Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

VEČER RADOSTI Dječje litnje igre u Biogradu još jednom oduševile sve mališane

22.08.2019. 10:54
VEČER RADOSTI Dječje litnje igre u Biogradu još jednom oduševile sve mališane


U ponedjeljak navečer su na Rivi, na glavnom mulu u Biogradu na Moru održane još jedne Dječje litnje igre.
Nikad više prijavljene djece, njih više od stotinu sudjelovalo je u natjecanju, a bilo je natjecatelja koji su došli iz cijele Hrvatske, najviše iz Zagreba, Mađarske, Nizozemske, Slovačke, Slovenije, Kanade i Rusije.
Već od 18 sati djeca su se dolazila prijavljivati, pri prijavi su dobili narukvicu i majicu, a do početka samog natjecanja mogli su uživati u »starim« igrama kao što je školica ili gumi – gumi. Zanimljivo je kako većina djece zapravo ne zna kako se igra gumi – gumi. Eto ideje, drugom prilikom uz održavanje dječjih igara treba napraviti radionicu gumi – gumija.
Uz tradicionalne igre poput skakanja u vrećama, potezanja konopa ili gusjenice i roditelji su ovog puta sudjelovali u dvije igre i tako podržavali svoje mališane.
Možda je najzanimljivija i najsmiješnije bilo natjecanje u kojem su najmlađi natjecatelji u dobi od 4 do 5 godina trebali prenositi jaje u žlici. Smijeha nije nedostajalo!
Igre su potrajale do sve do 22 h i 30 te su završile podjelom medalja svim sudionicima igara. Veliki broj djece natjecanje je odlučilo završiti skokom u more i tako se osvježiti.
Na kraju ovog druženja za sve sudionike, ali i gledatelje bile su poslužene tople fritule i srdele na gradelama.