Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Katuša: Mladi smo, brzi i možemo iznenaditi

22.08.2020. 14:03


Nakon šest godina Polača je ponovno u finalu Županijskog kupa. I dok je 2014. finale išlo u kategoriju očekivanog dosega, budući da su Polačani te, kao i sezonu ranije, bili prvaci Prve ŽNL, ovogodišnje ostvarenje može se smatrati iznenađenjem, posebno nakon što su u srijedu u polufinalu u gostima na penale izbacili Hrvatski vitez.
– Zadovoljni smo ulaskom u finale i nadamo se preskočiti zadnju prepreku – kaže Elvis Katuša, trener momčadi s Bićine koji priželjkuje da njegov sastav i večeras na Stanovima odigra kao protiv Posedaraca.
– Hrvatski vitez nas je pritisnuo prvih 20-ak minuta i u tom razdoblju je postigao pogodak. Mi kao da smo se malo prepali, što i nije čudno jer je momčad vrlo mlada i do sada nije imala priliku igrati polufinale, a o finalu Kupa da i ne govorim. Međutim, brzo smo se vratili u igri da bi ostatak utakmice bili ravnopravni Posedarcima. Na kraju smo zasluženo izborili finale.
Novi izazov je Primorac, momčad koja je u spomenutom finalu 2014. pobijedila 3:0.
– Iskusniji su od nas, nastupaju u višem rangu i jako ih respektiramo. Međutim, mi smo mladi i poletni, igramo doista čvrsto i možemo biti vrlo opasni iz kontri, što smo potvrdili i protiv Posedaraca. U tom dijelu tražit ćemo našu priliku. Igra se jedna utakmica na neutralnom terenu, a s obzirom na to da smo u jako dobroj formi sigurno nismo bez izgleda. Bit će važno i kako ćemo ući u utakmicu jer očekujem da će Primorac krenuti napadački i pokušati što prije postići gol.
Utakmica, u kojoj će Polača pokušati osvojiti svoj prvi Kup, igrat će se bez gledatelja.
– Sigurno da bi inače došlo dosta naših navijača i šteta što neće biti publike. Ipak, svi smo svjesni situacije u kojoj živimo i moramo se ponašati u skladu s ovim novim uvjetima.
Katuša je Polaču preuzeo prošlo ljeto, a u trenutku prekida prošle sezone »žuto-crni« su s 20 bodova osvojili deseto mjesto te pokazivali znatno bolje igre nego sezonu ranije kad su bili pretposljednji.
– Kad sam došao malo sam podignuo intenzitet rada i to je dalo rezultata. Najviše me raduje što u momčadi imamo domaće mlade igrače koji ne igraju za novac nego za gušt i dok je tako možemo se i dalje nadati dobrim rezultatima – zaključio je Katuša koji je prije Polače vodio Croatiju iz Turnja i Zemunik, iz kojeg je i stigao na sadašnju trenersku adresu.


Finale kupa
31. svibnja 2014.


PRIMORAC 3
POLAČA 0
ZADAR Stadion na Stanovima. Gledatelja 300. Sudac: Ivan Zdrilić. Pomoćnici: Josip Katuša i Zdenko Bakarić. Strijelci: 1:0 Vodopija (10’), 2:0 Zelić (54’), 3:0 P. Colić (83’).
PRIMORAC: Borgelott, Vidaković, M. Colić, Marković, Benić, P. Colić (od 90. Gegollaj), Vodopija (od 60. Stojanov), Lazarevski, Zelić, Volpi-Kobal (od 70. Validžić), Moravčić (od 80. Milanović). Trener: Jugo Dominis.
POLAČA: Tuta, Čirjak (od 70. Gospić), M. Gurgurović, Gatara (od 55. Čačić), J. Prtenjača, Čerina, Fantov, A. Prtenjača, Perica, Bobanović, Škoda (od 60. Bašić). Trener: Marijan Lamešić.




Polača do finala
1. kolo: slobodna
2. kolo: Zlatna luka 2:1
Četvrtfinale: Nova zora 7:0
Polufinale: Hr vitez 7:5 (2:2)