Nastupa troje europskih i petero domaćih plesača i plesačica

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
MONOPLAY - Od 24. kolovoza u Zadru održava se 12. festival plesnog sola
Predstavit će se Zadarska plesna scena gdje će radove izvesti Marin Lemić, Marija Pehar, Ena Vukičević i Stošija Zrinski i Sanja Petrovski, čiji rad izvodi Natali Perić, kao i studenti Odsjeka plesa pri Akademiji dramskih umjetnosti, a održat će se i projekcije filmova Pulsar u režiji Martine Nevistić te Plesni film Zadarskog plesnog ansambla koji se sastoji od dva videa; režiju prvog potpisuje Sanja Petrovski, a drugog Matea Bilosnić
Ivana SANSEVIC
U MONOazi će tijekom festivala biti prikazane izložba Ane Jagić i instalacije Bojana Gagića, Ivana Lušičića Liika i Antonie Dorbić

12. MONOPLAY - festival plesnog sola održat će se od 24. do 28. kolovoza u Zadru i u pet dana predstaviti plesne solo izvedbe niza domaćih i stranih umjetnika i umjetnica. Festivalsko izdanje u potpunosti će biti prilagođeno epidemiološkoj situaciji te uz poštivanje svih preporuka i mjera. Glavni program ovogodišnjeg MONOPLAY-a, koji se održava u Kazalištu lutaka u Zadru, kao i ispred na Poljani Branka Stojakovića, uključuje osam izvedbi, od čega tri rada renomiranih europskih umjetnika te pet radova domaćih umjetnika i umjetnica.

Otvara Julyen Hamilton

Festival u ponedjeljak, 24. kolovoza otvara plesna izvedba HELD DEAR britanskog plesnog umjetnika Julyena Hamiltona koji djeluje već više od 40 godina, a smatra se pokretačem inovativnog performansa, dok se njegov rad bazira na improvizaciji. Drugog festivalskog dana, u utorak, 25. kolovoza publici će premijerno biti izveden triptih AB OVO (Worker, Klown, Host) autorice Matee Bilosnić koji izvodi u suradnji s Patriciom Gospić i Naonarom; svo troje su lokalni zadarski umjetnici. U srijedu, 26. kolovoza, na Monoplayu će biti premijerno predstavljen solo ROB3RTA, treći u nizu solo radova plesačice i koreografkinje Roberte Milevoj. Izvedba će biti realizirana u sklopu projekta MONOdeskripcija u suradnji s Centrom za audiodeskripcije iz Zagreba i bit će prilagođena za slijepe i slabovidne. Isti dan bit će predstavljeni i diplomski radovi triju mladih plesnih umjetnica koje su nedavno diplomirale na Odsjeku plesa Akademije dramskih umjetnosti: Ariana Prpić izvest će Solo za kupaonu, Tea Maršanić Dobro je (za)sada, a Viktoria Bubalo Mogla bih ovdje zauvijek ostati.
Slovenski umjetnik Matej Kejžar u četvrtak, 27. kolovoza predstavit će solo LSLSLS koji izvodi domaća umjetnica Lana Hosni, a posljednjeg dana festivala, u petak, 28. kolovoza dvostruku će izvedbu svog recentnog projekta Rewriting odigrati jedan od najistaknutijih suvremenih europskih koreografa – Jonathan Burrows.

I ove godine MONOaza

I ove godine MONOPLAY uključuje MONOazu, projekt koji se u suradnji s barom Botaničar iz Zagreba održava na Poljani Branka Stojakovića. U MONOazi će tijekom festivala biti prikazane izložba Ane Jagić i instalacije Bojana Gagića, Ivana Lušičića Liika i Antonie Dorbić, kao i biti predstavljeni raznovrsni projekti, između ostalog prezentacija rezidencije Do it Without Yourself Luke Švajde i Thea Liveseya, kao i predstavljanje projekta Arhiviranje 30 godina Zadarskog plesnog ansambla.
Glazbeni program MONOaze uključuje multi-instrumentalan, elektro-akustični, live-electronics performans glazbenika Alexa Brajkovića, kao i nastupe DJ-a: profesionalnih plesnih umjetnika Šimuna Stankova aka Stankoff Selektah, Luke Švajde, fotografkinje Mare Milin te kolektiva Monoaza All Stars.
Dio popratnog programa održat će se u Kazalištu lutaka u Zadru - valja izdvojiti predstavljanje Zadarske plesne scene u sklopu kojeg radove izvode Marin Lemić, Marija Pehar, Ena Vukičević i Stošija Zrinski i Sanja Petrovski, čiji rad izvodi Natali Perić, potom predstavljanje studenata Odsjeka plesa pri Akademiji dramskih umjetnosti, kao i projekcije filmova Pulsar u režiji Martine Nevistić te Plesni film Zadarskog plesnog ansambla koji se sastoji od dva videa; režiju prvog potpisuje Sanja Petrovski, a drugog Matea Bilosnić.

Zadar središnje mjesto plesa

Festival MONOPLAY prvi je i jedini domaći festival specijaliziran za solo izvedbe u području suvremenog plesa. Već dvanaestu godinu zaredom, Zadar, inače svjetski prepoznat po plesnoj sceni, u kolovozu postaje središte specifičnih plesnih izvedbi te središnje mjesto za ples u Hrvatskoj. Festival se održava u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla i umjetničke organizacije 21:21 iz Zagreba, a umjetničke direktorice su Petra Hrašćanec i Sanja Petrovski.
Ulaznice za sve izvedbe mogu se rezervirati online putem e-maila info@monoplay.eu. Cijena ulaznica za glavni program iznosi 35,00 kn, mogu se kupiti prije izvedbi na blagajni Kazališta lutaka Zadar, a ulaz za sve ostale programe je slobodan. Prodaja ulaznica počinje 24. kolovoza. S obzirom na ograničen broj mjesta, preporučuje se rezerviranje ulaznica unaprijed.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)