Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Subašić: Naša velika utakmica

Autor: Šime Ćurko

21.09.2008. 22:00
Subašić: Naša velika utakmica


Znali smo kolika je važnost utakmice i sada možemo reći da je priprema za Dinamo bila odlična – kaže Subašić
Sama pomisao na Maksimir Danijelu Subašiću do prekjučer je izazivala mučninu. Tamo je zadarski vratar s matičnim klubom doživio niz katastrofa, štoviše tamo je Zadar u svibnju 2005. nakon 0:7 i prekida utakmice ispao u Drugu ligu. U nedjelju zaokret, Subašić je na golu Hajduka uživao u igri svoje momčadi i što je još važnije – pobjedi.
– Kažu da smo spasili prvenstvo. Ajde, i to je nešto – kaže Subašić koji u pobjedi Hajduka vidi puno toga što može biti zalog za bolje splitsko sutra.
– Odigrali smo 90 minuta u visokom ritmu, Dinamo smo uspjeli potpuno zaustaviti i nisu nam ozbiljnije zaprijetili tijekom cijele utakmice. Znali smo kolika je važnost utakmice i sada možemo reći da je priprema za Dinamo bila odlična.
Je li vas opterećivala spoznaja da biste u slučaju poraza bez prvog mjesta ostali praktički već nakon osam kola.
– O porazu nismo razmišljali. Išli smo na pobjedu i sve što smo zamislili uspjeli smo i realizirati. Ono što nas je ohrabrivalo jest neuvjerljivi Dinamo u nekim posljednjim utakmicama i znali smo da će se otvoriti šansa za uspjeh. Bila je to u svakom smislu naša velika utakmica.
Nakon maksimirskih 90 minuta mišljenja su podijeljena, ima onih koji će reći da se Hajdukova igra podigla, drugu će prokomentirati da je Dinamo potpuno pao i Hajduk samo uzeo ponuđeno.
– Igra nam se popravila, posebno u odnosu na početak sezone. To je i razumljivo jer smo praktički nova momčad s novim trenerom i ne mogu se neke stvari posložiti preko noći. To je glavni razlog naše pobjede, a da je Dinamo u padu, to je očito. Nije to ona momčad iz prošlih sezona.
Kakve su šanse Hajduka u borbi za prvo mjesto?
– Nakon ove pobjede sve izgleda puno bolje. Znamo da ova tri boda nisu ništa riješila, ali da su dobro došla, to svakako. Ima još puno utakmica do kraja sezone, a za nas je najvažnije ne razmišljati odveć unaprijed. Danas igramo s Orijentom u Rijeci, u nedjelju s Interom na Poljudu i to su trenutačno naše glavne brige. Uostalom, pokazalo se da se prvenstvo gubi ili osvaja na tzv. malim utakmicama.
Slaven Bilić za utakmice s Kazahstanom i Engleskom poslao vam je predpoziv što bi u prijevodu trebalo značiti da ste treći vratar reprezentacije.
– Reprezentacija je uvijek aktualna tema oko koje se nema puno toga novoga za reći. Najvažnije je u klubu što bolje braniti i prvu priliku koja se pojavi iskoristiti. Nastup za Hrvatsku bio bi vrhunac karijere.


Očekivao Vukovića na golu
Jedino što Subašiću posljednjih tjedana kvari raspoloženje su rezultati Zadra. Njegova bivša momčad čvrsto je na dnu ljestvice s drugoligaškom perspektivom za sljedeću sezonu.
– Vjerujem da će se Zadar izvući. Negdje im se mora otvoriti. Teško mi je povjerovati da ta momčad, koja je gotovo identična onoj lanjskoj, ima jedan bod u osam utakmica.
Komentar nasljednika na golu Zadra Ježine i Vukovića.
– Očekivao sam da bi Vuković mogao biti prvi vratar jer je lani bio prva rezerva. Nije tako ispalo i sada Ježini treba dati podršku. Bilo je pogrešaka, ali za mladog vratara to nije ništa neobično.