Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Besplatni upisi i radionice u knjižnicama

Autor:

21.09.2009. 22:00
Besplatni upisi i radionice u knjižnicama

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U knjižnici i čitaonici Obrovac organiziran je cjelodnevni rad s korisnicima i besplatan upis učenika prvog razreda osnovne škole, dok će se na dječjem odjelu u likovnoj radionici obrađivati tema “Kakvu knjižnicu želim?”
U povodu obilježavanja Dana narodnih knjižnica, koji se obilježava sutra, knjižnice članice Zajednice narodnih knjižnica Republike Hrvatske ZNaK pripremile su razna događanja. U knjižnici i čitaonici Obrovac organiziran je cjelodnevni rad s korisnicima i besplatan upis učenika prvog razreda osnovne škole, dok će se na dječjem odjelu u likovnoj radionici obrađivati tema “Kakvu knjižnicu želim?”.
Besplatno će se moću upisati novi članovi u knjižnici i čitaonici Gračac, a najavljena je i izložba dječjih radova na temu “Volim knjižnicu”. Osim toga održat će se i predstava Kazališta lutaka Zadar “Koliko je duga jedna priča?”.
U knjižnici i igraonici u Novigradu u povodu Dana narodnih knjižnica sutra u 13 sati održat će se interaktivna radionica na temu “Jesen”.
Općinska knjižnica “Šime Šugar Ivanov” u Kolanu omogućila je besplatan upis za sve korisnike koji taj dan dođu u knjižnicu. Osim toga, bit će organiziran cjelodnevni rad s korisnicima, druženje uz društvene igre, a tijekom cijelog dana provodit će se radionica o odnosu pojedinca prema raspolaganju i čuvanju zajedničkih dobara, ponašanja u i oko knjižnice i drugih javnih ustanova.
U knjižnici u Kalima djeca do sedam godina i umirovljenici moći će se besplatno upisati. Besplatno će se moći upisati i u knjižnici i čitaonici u Benkovcu. Tamo će besplatan upis biti moguć za sve učenike prvih razreda osnovne škole te za sve neupisane građane koji danas dođu u knjižnicu. Oni će se osim besplatnog upisa moći družiti uz društvene igre.
U Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Sali najavljeno je predstavljanje projekta sestrinstva otočnih knjižnica – Sutivan i Sali.
U Gradskoj knjižnici Zadar u ogranku Crno od osam sati održat će se literarna radionica “Naša knjižnica”. U ogranku Ploča, također u osam sati najavljena je radionica za školsku djecu na temu upoznavanja djece s važnošću čitanja i korištenja knjižnice. U ogranku Arbanasi od 17 sati bit će održana kreativna radionica izrade knjiga od glinamola. U ogranku Bili brig od 10 sati održat će se čitanje priče “Zaljubimo se u priče Ivane Brlić Mažuranić”.
U središnjoj knjižnici u 14 sati na dječjem odjelu organizirana je izrada bookmarkera na temu “Upoznajmo knjižnicu”, dok je za 18 sati najavljena projekcija filma “The Hollywood Librarian”. Film će biti prikazan na engleskom jeziku bez prijevoda.
Inače Gradska knjižnica Zadar sa svim svojim ograncima ima nešto više od 17.000 korisnika i svake se godine broj upisanih korisnika povećava. Helena Novak iz Gradske knjižnice rekla je da su za ovu godinu osmislili ovakav program jer ne žele ponavljati, odnosno ne žele svake godine imati isti program.
– Svake se godine trudimo biti drukčiji pa smo se ove godine više orijentirali na konkretne programe koje treba odraditi, rekla je Novak.