Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Domaćini ostavili pokal u svojim vitrinama

Autor: Mile Marić

21.09.2009. 22:00
Domaćini ostavili pokal u svojim vitrinama

Foto: Mile MARIĆ



Memorijal se održao u sklopu trećih zagrebačkih dana Vukovara pod geslom “Opet bih sretan stao, svoj bih život dao”
Čitanjem imena u znak uspomene na 72 poginula, 12 preminulih i 14 nestalih zagrebačkih dragovoljaca iz bitke za Vukovar 1991. godine, na boćarskom igralištu u Benkovcu održan je 2. međunarodni boćarski memorijal poginulim zagrebačkim braniteljima Vukovara, u okviru trećih zagrebačkih dana Vukovara, pod geslom “Opet bih sretan stao, svoj bih život dao”.
Prvi boćarski turnir održan je prošle godine u Zagrebu, ove u Benkovcu, a kako je turnir karavanskog tipa, svake godine bit će u drugom gradu kao znak sjećanja i povezanosti Hrvatske na uspomenu poginulih hrvatskih branitelja.
Na boćarskim igralištima u Benkovcu i Zemuniku boćarske kvalitete odmjerile su ekipe: Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara, UDVDRRHPGZ Zagreb, UHDDR Benkovac, Branitelji Zemunika, Branitelji Novigrada, Veterani Republike Slovenije iz Sežane, UHVIDRA-a Varaždin te ekipe hrvatskih branitelja Olimpija Osijek, Našica, Jarmina, Knina, Šibenika, Novigrada, Hrvatski dragovoljac Zagreb, Beaković i ekipa Vukovar 1991. u kojoj nastupaju branitelji s Mitnice i Borova Naselja, koji čine jednu ekipu. Ekipa iz Posušja BiH-a ispričala je već ranije svoj nedolazak zbog smrtnog slučaja.
Nakon uvodnih susreta u kasnim večernjim satima bili su poznati sudionici polufinala i finala. Treće mjesto osvojila je ekipa Vitezova Cetinskog kraja (Bože Prcela, Davor Buljan, Petar Bilokapić i Ivica Bilokapić), dok je četvrto mjesto pripalo UDVDR RH – Podružnica grada Zagreba (Branko Boban, Ratko Brnadić, Marinko Krolo, Damir Denić). Poslastica turnira bio je finalni susret domaćina UHDDR-a Benkovac (Marinko Šunić, Ivan Zelić, Ivica Josić, Dragn Tepša i Petar Ušljebrka) i Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara (Ivan Gusić, Zlatko Gusić i Marko Skejo). Domaćini su pokazali više znanja i vještine pa će prijelazni pehar sljedećih godinu dana krasiti vitrine UHDDR-a Benkovac.
Uz natjecateljski dio organizatori su se pripremili i za bogatu trpezu, a sve to uz pokroviteljstvo Poglavarstva Grada Zagreba, Grada Benkovca, Općine Škabrnja i Zemunik, Večernjeg lista, Ilirija Hoteli – Biograd n/m te brojnih drugih sponzora. Naravno da se na meniju našao spoj slavonske i dalmatinske kuhinje. Tako se za ručak služio poznati “slavonski čobanac” od srnetine i veprovine u režiji kuhara iz Našica, a za večeru služila izvorna dalmatinska spiza benkovačkog kraja, pečena janjetina iz restorana “Boban”.