Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Gost – spisateljica Julijana Matanović

Autor: Goran Bujić

21.09.2009. 22:00
Gost – spisateljica Julijana Matanović


Proslava rođendana knjižare ‘Mozaika knjiga’ i klupskog centra ‘Svijeta knjige’ održat će se u petak, 25. rujna u 19 sati, u ulici Knezova Šubića Bribirskih 11, Zadar. Povodom 20. rođendana knjižnog kluba Svijet knjige bit će ugošćena slavna hrvatska spisateljica Julijana Matanović. Autorica će nazočnima ispričati sve o tome gdje pronalazi inspiraciju za svoja djela, kako nastaju likovi njihovih romana i mnoge druge zanimljivosti o svijetu pisanja i književnosti.
Koliko godina treba proći da bi se razumjela davno izrečena rečenica, koliko emocionalnih prepreka preskočiti da bi se čuo plač djeteta, koliko obiteljskih priča sakriti da bi se uopće moglo živjeti, koliko puta preseljavati da bi se opipala sreća, koliko satova promijeniti da bi se umrlo na vrijeme, samo su neke od tema ove knjige pripovijesti i priča Julijane Matanović.
Knjigom od muškaraca, žena, gradova i rastanaka Julijana Matanović odlučila se vratiti stilu pripovijedanja koji ju je učinio slavnom i jednom od najčitanijih suvremenih hrvatskih književnica.