Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

O važnosti kretanja uči se od malih nogu

Autor: Teuta Babajko Jamičić

21.09.2009. 22:00
O važnosti kretanja uči se od malih nogu

Foto: Vedran SITNICA



Vrtići su se odazvali u velikom broju, kako gradski vrtići “Sunce” i “Radost”, tako i privatni i vjerski. S mališanima rade treneri Plivačkog kluba “Jadera” i Atletskog kluba “Zadar”, govori Snježana Jurinić, pomoćnica pročelnika gradskog Upravnog odjela za kulturu i sport
Nakon sportaša i rekreativaca u obilježavanje Europskog tjedna kretanja, čiji je ovogodišnji moto “Za bolju klimu u gradovima”, uključili su se zadarski dječji vrtići.
Mali polaznici gradskih i privatnih dječjih vrtića jučer su se okupili u zadarskim parkovima Vladimir Nazor i Vruljica te na Obali Petra Krešimira IV. gdje su vježbali s trenerima iz Plivačkog kluba “Jadera” i Atletskog kluba “Zadar”.
Snježana Jurinić, pomoćnica pročelnika gradskog Upravnog odjela za kulturu i sport, podsjetila je da se Grad Zadar prvi put uključio u obilježavanje Europskog tjedna kretanja, a obilježava se od 16. do 22. rujna radi promocije zdravog načina života.
– U obilježavanje Europskog tjedna kretanja uključili su se zadarski dječji vrtići. Odazvali su se u velikom broju gradski vrtići “Sunce” i “Radost” te privatni i vjerski. S mališanima rade treneri Plivačkog kluba “Jadera” i Atletskog kluba “Zadar”. Nakon tjelovježbe, djeca se ostaju u parku igrati do ručka, govori Snježana Jurinić, dodajući da dječju igru prati “Vindija” koja je u parkovima Vladimir Nazor i Vruljici te na Obali Petra Krešimira IV. postavila šandove sa svojim zdravim proizvodima, uglavnom sokovima.
Za danas, završni dan Europskog tjedna kretanja najavljene su još dvije aktivnosti. U sklopu obilježavanja “Dana bez automobila” od 7 do 17 sati Muraj će biti zatvoren za automobilski promet. Od 11.30 do 12 sati Murajom će proći sve skupine koje su sudjelovale u obilježavanju Europskog tjedna kretanja i zaustaviti se na Pozdravu suncu, gdje će Vindija imati postavljen štand sa zdravim proizvodima.
Uz obilježavanje “Dana bez automobila” danas od 10.30 do 12 sati organizirana je šetnja građana od Punte Bajlo do Pozdrava suncu, u kojoj sudjeluju i Udruga “Relax” i Dijabetička udruga. Nakon šetnje na relaciji Punta Bajlo, Ulica kralja Dmitra Zvonimira, Među bedemima, Muraj te Punta Bajlo, sudionicima će se mjeriti tlak, šećer i masnoće u krvi.